Csoki puding felturbózva
Talán ez a legegyszerűbb recept, hiszen a pudingon kívül csak egy pár gyümölcsre van szükségünk. Aki nem mozog otthonosan a konyhában, ezzel kezdje!
Hozzávalók:
- 1 cs nem főzős csokis pudingpor
- tej
- bármilyen gyümölcs (banán, ribizli, málna, szőlő, eper, meggy, barack), akár befőtt is lehet
- cukor
Elkészítése: Kattints ide!
Vanília krém
Aki fagyizott már valaha, az tisztába van vele, hogy a csoki után mindig a vanília jön. J Ez a krém már egy kis tapasztalatot igényel, hiszen nem pudingporból készül, itt bizony nekünk kell megfőzni a krémet. Nem kell nagy ördöngösségre gondolni, recept alapján bárki könnyedén elkészíti.
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 1 dl tejszín (habtejszín, nem felverve)
- 6 tojás sárgája
- 1 tk vanília aroma
- 2 cs vaníliás cukor
- 6 dkg liszt
- 10 dkg cukor
Elkészítése: Kattints ide!
Citromos csoda
Kétféle ember létezik, az egyik már kipróbálta, a másik pedig ki fogja próbálni. Ahogy beköszönt a jó idő, úgy lesz egyre népszerűbb a citromos csoda. De mi a siker titka? Talán az, hogy perc alatt kész és az egyik legfinomabb nyári hűsítő.
Hozzávalók:
- 2 kis pohár tejföl
- 1 db citrom leve és reszelt héja
- 5 ek. cukor
- 20-25 dkg babapiskóta /darabolva/
- gyümölcs
- 3 dl tejszín /felverni/ habfixálóval ( vagy habpor és tej)
- Tetejére opcionálisan gyümölcs
Elkészítése: Kattints ide!