Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fájdalomcsillapító a konyhából

Dátum: 2014-03-14 / Írta: Budai István / Látták: 10001 /

Fáj a fejed, de az ünnep miatt nincs patika? Ne ess kétségbe, a legegyszerűbb fájdalomcsillapítót a konyhában találod!




  • Magyarországon több mint egymillió ember szenved heti rendszerességgel fejfájástól. A fejfájás miatt nehezebben megy a koncentrálás, nem halad a munka, de a pihenésünket is tönkreteheti. A legtöbb ember egyből a fájdalomcsillapítóhoz nyúl, de biztos ez a legjobb megoldás?  Összegyűjtöttük azokat a konyhában fellelhető csodaszereket, amelyek a gyógyszerekhez hasonló hatékonysággal űzik el a fájdalmat.

    1. A csapvíz

    A fejfájás leggyakoribb oka az, hogy nem ittunk eleget. A rohanó hétköznapokban az ember egyszerűen elfeledkezik arról, hogy szomjas. Próbáljunk meg minél több vizet fogyasztani, akkor is, ha nem érezzük szomjasnak magunkat. Ha már késő és megfájdult a fejünk, igyunk meg legalább 2,5-3 dl vizet és várjunk egy pár percet. Ha a szomjúság okozta a fejfájást, akkor hamarosan el fog múlni.

    2. Kávé

    Ha nem kávézol, akkor remek fájdalomcsillapító lehet egy csésze fekete. A kávéban lévő koffein segít legyőzni a fejfájást. Napi 2 pohár kávé elfogyasztása javasolt. Ha egy kis citromlével keverjük, másnaposság ellen is tökéletes.

    3. Gyömbér

    A gyömbértea nem csak fejfájásra, de megfázásra is kiváló. Ha nem akarunk teázni, készíthetünk belőle limonádét is. Ehhez elég egy kevés gyömbér reszelni egy liter vízbe, majd hozzáadni egy fél citrom levét és ízesíteni cukorral, vagy mézzel. Nyári hűsítőnek a citromos sör mellé tökéletes.

    A bátrabbak kísérletezhetnek azzal is, hogy magában eszik a gyömbért, állítólag sokkal hamarabb hat, mint a limonádé.

    4. Citromfű

    Nem hiába készül nagyon sok természetes nyugtató citromfű kivonatból. A növény illóolaja nyugtató hatású, így segít legyőzni a stresszt, ami a fejfájás egyik leggyakoribb oka. Egy bögre forró vízbe tegyünk egy evőkanálnyi citromfüvet, majd fedjük le és hagyjuk negyed órát állni. Szűrjük le, majd ízesítsünk mézzel, vagy cukorral.

    5. Lazac

    Az omega-3 zsírsavakban gazdag ételek, mint a lazac segítenek leküzdeni a fejfájást. Egyetlenegy szépséghibája a dolognak, hogy legalább 6000 forint kilója, ezért együnk helyette inkább egy pár szem olíva bogyót!

    6. Meggy

    A meggy általában savanyú, ezért sokat nincsenek vele jó barátságban, pedig segíthet leküzdeni a legmakacsabb fejfájást is. A legjobban akkor járunk, ha magában esszük, viszont piteként sokkal finomabb!

    Szólj hozzá