Szomjoltó és csontépítő
Az őszibarackot bátran fogyaszthatják azok is, akik egyébként diétáznak, hiszen alacsony a kalória-, a szénhidrát- és a zsírtartalma is, így nem terheli szervezetünket. Emellett az érett gyümölcsnek átlagosan 85-90%-át víz teszi ki, így kiválóan oltja a szomjat és tökéletes kiegészítője lehet mindennapi folyadékfogyasztásunknak is.
Ráadásul az őszibarack igen gazdag kalciumban és magnéziumban, ami nagyon jó hatással van a csontok regenerálódására és a csontépítésre, így segít a csontritkulás megelőzésében és a csontok egészségesen tartásában is.
Jó emésztés = jó közérzet
A megfelelő anyagcsere-folyamatok érdekében szervezetünknek folyamatosan igénye van a legváltozatosabb rostokra, de segítik az emésztési folyamatokat többek között az olyan anyagok is, mint a pektin. Utóbbi az őszibarackban igen nagy arányban van jelen, így felpörgeti a lelassult emésztési folyamatokat. Ennek köszönhetően megszabadulhatsz a gyakori székrekedésektől, ráadásul a gyümölcsrostok kíméletesen tisztítják a beleket, így egyúttal eltávolíthatod szervezetedből a lerakódott felesleges salakanyagokat is.
Az az ideális, ha étkezés után 2-3 órával fogyasztod el az őszibarackot, így a szervezet már csak a könnyen emészthető őszibarackra, illetve annak hasznos anyagainak a teljes hasznosítására koncentrálhat.
Védi a szívedet
A gyümölcsnek kiemelten magas a magnézium-, szelén- és cinktartalma, aminek köszönhetően nagymértékben javítja a közérzetet, ráadásul a felgyülemlett feszültségtől is segít megszabadulni. Ez azt jelenti, hogy csökken a vérnyomásod, aminek köszönhetően hosszú távon is nyugodtabb leszel, és a szívedet is kevésbé terheled a mindennapokban.
Emellett nagy segítség abban, hogy eltávolítsuk a szervezetünk szöveteiben megrekedt vizet, ezáltal is tökéletesen tehermentesíthetjük szívünket és érrendszerünket.
Hogyan válassz?
Érdemes piacon vásárolni, ott ugyanis garantáltan helyi termelőktől vásárolhatsz, ráadásul a természetes érési folyamatnak köszönhetően megőrzi természetes vitamintartalmát. Az őszibarack és a nektarin csupán külsejükben különböznek egymástól, így választhatod bármelyiket a polcról, amelyikhez kedved támad. Olyat vásárolj, ami sérülésmentes, sárgás-rózsaszínes, és szép gömbölyű. Mosás nélkül hűtőben eláll néhány napig, azonban fogyasztás előtt érdemes felmelegíteni, ugyanis igazi zamata szobahőmérsékleten jön ki.