Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ezek az idei karácsony kedvenc zserbó receptjei: Ha innen válogatsz, nem tévedhetsz!

Dátum: 2024-12-16 / Írta: Budai István / Látták: /

A zserbó a karácsonyi asztal megkoronázása, amely nélkül szinte elképzelhetetlen az ünnepi sütés-főzés. Összegyűjtöttük az idei év kedvenc zserbó receptjeit, hogy garantáltan sikeres legyen az ünnepi készülődés. A klasszikus ízek mellett olyan különlegességeket is találsz, mint a vörösboros-meggyes vagy a túrós zserbó. Böngéssz ezek között a receptek között, mert innen válogatva biztosan nem tévedhetsz!




  • A karácsonyi sütemények között kevés olyan ikonikus desszert van, mint a zserbó, amely generációk óta családok kedvence. Ez az omlós tésztával, édes töltelékkel és csokoládémázzal megkoronázott sütemény tökéletes választás az ünnepi asztalra. Idén újraértelmeztük a zserbó fogalmát, és összegyűjtöttük a legjobb recepteket, hogy minden ízlésnek megfeleljünk. Akár a klasszikus vonalat kedveled, akár valami különlegesebbre vágysz, itt biztosan megtalálod a tökéletes receptet!

    A hagyományos ízek szerelmeseinek a zserbó szelet és a nagyi receptje alapján készített változat biztosítja a megszokott, otthonos ízvilágot. A mézes zserbó lágy textúrájával és különleges aromájával a méz rajongóinak nyújt felejthetetlen élményt.

    Ha valami egyedibbre vágysz, a vörösboros-meggyes zserbó intenzív, gyümölcsös ízvilágával hódít, míg a túrós vagy almás zserbó frissességet csempész az ünnepi sütik közé. Az egészségtudatos sütögetők számára a cukormentes zserbó kínál remek alternatívát, anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni az ízek terén.

    A mákos zserbó és a mennyei zserbó különleges variációkat nyújtanak, amelyek egyszerre hagyományosak és újszerűek, így garantáltan az ünnepi asztal sztárjai lesznek. Ha gyors és egyszerű megoldásra vágysz, a zserbó egyszerűen recept tökéletes választás, hiszen időt takarít meg, de a végeredmény ugyanolyan ínycsiklandó.

    Ezek a zserbó receptek nemcsak a hagyományokat ápolják, hanem új dimenziókat nyitnak a karácsonyi sütemények világában. Süsd meg bármelyiket, és tedd különlegessé az ünnepeket egy szelet mennyei zserbóval!

    1. Zserbó szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 30 dkg vaj vagy margarin
    • 6 dkg porcukor
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1,2 dl tej
    • csipet só
    • 24 g friss élesztő
    • 3 g sütőpor

    Töltelékhez:

    • 30 dkg kristálycukor
    • 72 dkg darált dió
    • 1 db citrom héja reszelve
    • 2 üveg (2*720 ml) sárgabarack lekvár

    Továbbá:

    • csokoládé vagy tortabevonó

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Vörösboros-meggyes zserbó recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Mákos zserbó recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 35 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg cukor
    • 20 dkg margarin vagy 15 dkg zsír
    • 1 dl tej
    • 1 dkg élesztő
    • csipetnyi sütőpor
    • csipet só

    Töltelék:

    • 15 dkg darált mák
    • 12 dkg porcukor
    • meggy vagy szilvalekvár (én meggylekvárral csináltam, isteni!)

    Csokimáz:

    • 10 dkg étcsoki
    • 1 evőkanál olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Zserbó egyszerűen recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Mennyei zserbó recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Mézes zserbó recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 15 dkg cukor
    • 2 evőkanál méz
    • 0,5 dl tej
    • 1 kiskanál kakaópor
    • 10 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50 dkg liszt
    • 1 kiskanál szódabikarbóna

    Krémhez:

    • 5 dl tej
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg búzadara
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor

    Mázhoz:

    • 5 dkg margarin
    • 2 csapott evőkanál kakaópor
    • 10 dkg cukor
    • 2 evőkanál víz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Cukormentes zserbó recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 1/2 kg zabpehelyliszt, világos rozsliszt, nagyi sütemény lisztkeverék vagy sima liszt
    • 25 dkg vaj (nálam fele vaj, fele margargarin)
    • 1/2 ek folyékony édesítő vagy 3 ek porcukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dkg élesztő
    • 1,5 dl tej
    • csipet só

    Töltelék:

    • 1/4 kg darált dió
    • 10 dkg eritrit-sztevia por keveréke vagy 20 dkg cukor
    • vanília por vagy vaníliás cukor

    Továbbá:

    • 500 g baracklekvár
    • kevés rum vagy aroma kevés vízzel hígítva

    Csokimáz:

    • 5 dkg csokoládét
    • diónyi vaj
    • kb fél dl víz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Zserbó recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 60 dkg finomliszt
    • 30 dkg zsír
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1,5 dl tej
    • 1 kk cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csipet só

    Töltelékhez:

    • 1 üveg házi sárgabaracklekvár (70-80 dkg)
    • 40 dkg darált dió
    • 30 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 3 ek rum

    Tetejére:

    • 8 ek kakaó
    • 8 ek cukor
    • 10 dkg vaj
    • 1 dl víz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Almás zserbó recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 15 dkg vaj
    • 35 dkg liszt
    • 3 ek porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek tejföl
    • 1 dkg élesztő
    • 1 dl tej

    Töltelék:

    • 5 közepes alma lereszelve
    • 25 dkg darált dió
    • 6 ek lekvár (nálam ribizli, mert szerintem ez passzol az almához, de ha ilyenünk nincs, jó a sárgabarack is)
    • 3 ek porcukor
    • 2 ek kristálycukor
    • 1 mk fahéj (amit a kristálycukorral összekeverünk)

    Bevonat:

    • 3 ek kakaó (jó minőségű, holland típusú)
    • 3 ek kristálycukor
    • víz
    • 3 dkg vaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Túrós zserbó recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 10 dkg kristálycukor
    • 6 dkg margarin
    • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 1 kiskanál szódabikarbóna
    • 2 kiskanál sütőpor
    • 3 evőkanál tejföl

    A sárga laphoz:

    • 15 dkg liszt
    • 5 dkg kristálycukor
    • 3 dkg margarin
    • 1/2 kiskanál szódabikarbóna
    • 1 kiskanál sütőpor és 1-1.5 evőkanál tejföl

    A túrótöltelékhez:

    • 50 dkg túró
    • 20 dkg kristálycukor
    • 2 evőkanál búzadara
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 db citrom reszelt héja
    • 2 evőkanál tejföl
    • 1 csomag vaníliás cukor

    A lapok megszórásához:

    • 20 dkg baracklekvár
    • 15 dkg darált dió(dejó is használható)

    A tetejére:

    • 3 evőkanál étolaj
    • 1 tábla étcsokoládé(tortabevonó)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá