Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

El se képzelnéd, mi mindenre jó a sütőpapír!

Dátum: 2021-05-12 / Írta: Budai István / Látták: /

Egyszer megvetted és az a tekercs azóta is ott lapul a fiókban, hiszen nem gyakran sütsz. Pedig a sütőpapír igazi igásló a konyhában, nemcsak sütemények készítésénél jelent segítséget. Ha eddig azt hitted, a sütőpapír csak egyféle célt szolgál, a következő tippek neked szólnak!




  • Csomagold bele a sajtot!

    A sajtszakértők szerint a sütőpapír a legjobb csomagolóanyag a sajt számára, mikor a hűtőbe teszed. Ebben tárolható el legtovább, mivel engedi lélegezni a sajtot, így nem fog benedvesedni, mint pl. a műanyag fóliában. De a szendvicseket is frissen tarthatod benne.

    Párolj benne halat!

    A sütőpapír a vacsorakészítést is egyszerűbbé tudja tenni. Fektesd le, tedd rá a halat és köré a zöldségeket. Tekerd fel, a papír két végét pedig gyömöszöld be. Mivel a hal így megőrzi a nedvességét és nem tud kiszáradni, az íze is sokkal jobb lesz.

    Használd fagyasztáshoz!

    Sok bosszúságot okoz, mikor a lefagyasztott hússzeletek vagy zöldségek egy nagy tömbben kerülnek ki a fagyasztóból. Ezt elkerülheted, ha a darabok közé egy réteg sütőpapírt teszel, ezzel választod el őket. Nem fognak összetapadni és akár adagonként is kiveheted őket a fagyasztóból.

    Használd habzsák helyett!

    Ha dekorálni szeretnél, de nincs habzsák kéznél, sütőpapírral helyettesítheted. Vágj belőle egy nagyobb háromszöget és kúp alakban csavard fel, hogy a végén megfelelő méretű legyen a lyuk. Ugyanezzel a módszerrel akár sült krumplit vagy más ételt is felszolgálhatsz benne, ebben az esetben tűzd össze a kúp végét!

    Helyettesítsd vele a muffin kapszlit!

    Ha nincs otthon muffinhoz való papírod, de sütőpapír igen, a helyzet máris meg van mentve! Vágj kis négyzeteket a papírból és béleld ki velük a muffinformát. Jól fog mutatni és sokkal olcsóbb is, mintha kapszlit vennél.

    Tartsd vele tisztán a mikrót!

    MIkor zsíros, olajos ételt melegítünk a mikróban, utána borzalmas látvány fogad. A szétfröccsenő zsír mindenütt ott marad a mikró falán. Hogy ezt elkerüld és ne kelljen súrolnod minden egyes melegítés után, fedd le egy darab sütőpapírral a tányért, így a zsiradék nem tud szétspriccelni.

    Fedő helyett

    Ha nem találsz az edényre passzoló fedőt, a sütőpapír megint csak a megmentőd lehet. Vágj ki belőle egy megfelelő méretű darabot és fedd le vele az edényt. Ha ráteszel két fakanalat, a tökéletes rögzítés is meg van oldva.

    Béleld ki vele a fiókokat!

    A konyhai fiókok hamar piszkolódnak és gyakori takarítást igényelnek. Jóval egyszerűbb dolgod lesz, ha sütőpapírral béleled ki őket. Ha túl sok szennyeződést látsz rajta, vedd ki és cseréld egy új papírra!

    Sablonnak is kiváló

    Ha tortára szeretnél formadekorációt készíteni csokoládéból, a sütőpapírt sablonnak is használhatod. Rajzold rá a formát, majd csokoládéval rajzold körbe és hagyd megszáradni. Könnyen leválik a papírról, miután megdermedt.

    Szólj hozzá