Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csalós karácsonyi menü, amivel időt spórolsz!

Dátum: 2019-12-13 / Írta: Budai István / Látták: 540 /

Nem mindenkinek van ideje arra, hogy komótosan készüljön az ünnepekre és teljes nyugalomban főzőcskézzen, tudva azt, hogy a legkacifántosabb ételt is minden nehézség nélkül a vendég elé tudja majd tálalni.




  • A legtöbben ennek éppen az ellenkezőjét élik át és versenyt futnak az idővel. De a karácsonyt nem lehet 1-2 nappal odébb tolni, akár mennyi feladatunk is van, a menünek szenteste az asztalon kell gőzölögnie. Hogy idén hogyan csináld? A következő receptek segítségével a levestől a desszertig olyan pompás menüt szolgálhatsz fel a vendégeidnek, hogy senki sem fogja megmondani, hogy nem töltöttél miatta napokat a konyhában!

    Előétel: Füstölt sajtkrém leves

    Hozzávalók:

    1. 1 púpozott evőkanál liszt
    2. 4 dkg vaj
    3. 8 dl víz
    4. 2 húsleveskocka
    5. 2 dl tejszín
    6. 15 dkg füstölt sajt reszelve
    7. 4 tojássárgája

    Így készítsd el:

    – A vajat egy lábasban felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és világosra pirítjuk. Felöntjük vízzel. Többször megkeverjük – lehetőleg habverővel -, majd felforraljuk és beletördeljük a húsleves kockát.
    – A sajt kétharmadát a levesbe tesszük, kevergetés mellett 3-4 percig főzzük.
    – Hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk.
    – Pirítóssal tálaljuk.

    Főétel.: Göngyölt csirkemell aszalt szilvával töltve

    Hozzávalók:

    1. 80 dkg csirkemell filé
    2. 20 dkg aszalt szilva
    3. 12 szelet bacon
    4. 2 evőkanál olaj
    5.  bors

    Így készítsd el:

    – A csirkemelleket vágjuk fel, klopfoljuk és készítsük elő a töltésre. Sózzuk, borsozzuk.
    – A csirkemell egyik felére tegyünk aszalt szilvákat, hajtsuk rá a másik felé és az egészet göngyöljük baconbe. Ha nem állna meg, fogpiszkálóval rögzíthetjük.
    – Tegyük sütőtálba a húsokat, öntsünk alá kevés olajat és alufólia alatt süssük 160 fokon 20 percig.
    – Ezután vedjük el róla a fóliát és pirítsuk meg.
    – Rizzsel, zöldségkörettel tálalhatjuk.

    Köret: Zelleres burgonyapüré

    Hozzávalók:

    1. 20 dkg burgonya
    2. 20 dkg zeller
    3. vaj vagy tejszín

    Így készítsd el:

    – A burgonyát és a zellert megpucoljuk, együtt puhára főzzük.
    – Ha megpuhult, tejszínnel vagy vajjal pürésítjük, sózzuk, borsozzuk.

    Desszert: Zserbógolyó

    Hozzávalók:

    1. 10 dkg darált dió
    2. 15 dkg kekszmorzsa
    3. 17 dkg sárgabarack lekvár
    4. 20 dkg étcsokoládé
    5. 1 evőkanál olaj

    Így készítsd el:

    – A kekszet és a diót összekeverjük, majd hozzáadjuk a lekvárt is.
    – Dió méretű golyókat formálunk belőle, betesszük őket a hűtőbe, hogy megdermedjenek.
    – Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, belemártjuk a golyókat és hagyjuk megdermedni a csokimázt. Még mielőtt a csoki megszilárdul a golyókon, darált diót szórhatunk rá díszítésnek.

    Szólj hozzá