Az endorfinok termelődése nem csak fájdalom érzet esetén fokozódik. Izgalmi állapot esetén is növekszik az endorfin termelésünk, például egy rémisztő film megnézésekor. A sport esetében is hasonló a helyzet. A futás és más aktív sportok is növelik az endorfinok termelését. Ezért nem csoda, hogy az élsportolók fáradhatatlanul edzenek.
A boldogsághormon termelődését az étkezésünkkel is befolyásolhatjuk! Amikor nem a legjobb a hangulatunk, vagy stresszesek, ingerültek vagyunk, egy kis édesség csodákra képes!
Nem hiába szegik meg a nők oly gyakran a diétát, mondván a szomorúságra a legjobb gyógyír a csokoládé. A süteményekben, a csokoládéban és a fagylaltokban található kakaó, illetve cukor serkenti az endorfinok termelődését. Ennek köszönhetően hamar boldogabbak, nyugodtabbak leszünk a fogyasztásuk következtében. Természetesen nem kell egy tábla csokoládét felfalni ahhoz, hogy boldogabbnak érezzük magunkat.
A csípős ételek is hasonló hatással vannak a testünkre. Amikor csilit, vagy más csípős fűszert tartalmazó ételt fogyasztunk, az agyunk rögtön fokozott endorfin termeléssel reagál az enyhe fájdalomérzetre, ami a szánkban érzünk. A csípős ételek fogyasztása viszont csak mértékkel ajánlott, mert nagy mennyiségben nagyon megterhelik az emésztésünket!
A magas cukortartalmú gyümölcsök, mint a szőlő és a banán is hozzájárulnak a boldogságérzetünk növeléséhez. Ezeket is érdemes fogyasztani rosszkedv esetén!
Láthatjuk, hogy könnyedén „boldogabbá ehetjük” magunkat, ha éppen szomorúak, vagy feszültek vagyunk. A fogyókúrának nem tesz jót, de amikor úgy érezzük, elegünk van a mindennapokból és a gondokból, akkor még mindig jobb ha a természetes boldogsághormon növelő finomságok mellett döntünk, mintsem az egészségtelen pótcselekvések mellett, mint a dohányzás, vagy az alkohol fogyasztás.