Az avokádó rengeteg fontos vitamint tartalmaz, ezért a rendszeres fogyasztásával erősíthetjük az immunrendszerünket és pótolhatjuk szervezetünk vitamin szükségletét. Megtalálható benne az A-, B-, C-, E- vitamin is, ezen felül pedig magas a kálium, foszfor, vas, nátrium, illetve a kalcium tartalma is. Ez a finomság az egyik legjobb természetes antioxidáns!
Kiváló hatással van a szív- és érrendszeri problémák esetében is a szervezetre, mivel csökkenti a koleszterinszintet. Az olajtartalmának köszönhetően a kozmetikai iparban is előszeretettel használják, de akár otthon mi magunk is készíthetünk belőle arcpakolást, mivel nagyszerű bőrápoló szer! Az ekcéma megszüntetésében is szerepet játszhat, ezért a bőrproblémákkal küszködők számára ajánlott a fogyasztása, illetve külsőleg pakolásként is érdemes használniuk!
Az avokádót egyszerűen beépíthetjük a napi táplálkozásunkba. Először is tisztítsuk meg, majd vegyük ki a közepén található nagy magot. Amennyiben keménynek tűnik a húsa, leginkább salátákhoz használjuk. Ha puhább avokádót választottunk, akkor akár kenyérre kenhető krémet is készíthetünk belőle, amihez itt található egy nagyszerű recept. A krémet pirítósra is kenhetjük, de akár húsok mellé is kínálhatjuk.
Az avokádó semleges íze miatt számtalan módon fűszerezhető. A zöld fűszerek kedvelői nyugodtan kísérletezhetnek, hiszen a friss fűszerkeverékekkel.
Az avokádó magjából hidegen sajtolt olajat készítenek. Ezt is érdemes használnunk, hiszen nagyon egészséges. Salátákhoz, öntetek készítéséhez nagyszerűen felhasználható!
Régebben természetes afrodiziákumnak tartották az avokádót! Ezt a zöldséget nyersen érdemes fogyasztani, mivel főzés során keserűvé válhat és a vitamin tartalma is csökken, amennyiben megfőzzük. Az avokádót miután megtisztítottuk, használjuk fel minél hamarabb, mert hűtőben tárolva is megbarnul, úgy pedig már nem fogyasztható.
Érdemes minél gyakrabban fogyasztanunk, hiszen kívülről-belülről ápolja és védi a szervezetünket!