Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A tökéletes rántott sajt titka – Így panírozd, hogy ne folyjon ki! 

Dátum: 2021-04-15 / Írta: Budai István / Látták: /

Bár a rántott sajtot nem tekinthetjük a gasztronómia csúcsának, mégis, valljuk be: a legtöbben rajongunk érte. Egyszerűen ki kell rántani a sajtszeleteket, sok melléfognivaló nincs az elkészítésében. Gondolhatnánk… Valójában viszont a rántott sajt sokszor nem a tervek szerint sikerül és a tányérra nem marad más, amit feltálalhatunk, mint az üres, sajtot csak nyomokban tartalmazó panír. Azt tudjuk, hogy nagyon finom, már csak azt kell megtanulnunk, hogyan kell jól elkészíteni!




  • Jól válassz sajtot!

    Az első lépés, hogy kiválaszd, milyen sajtot fogsz rántani. A keményebb, jól szeletelhető fajták a legjobbak erre a célra. Úgy vágd fel, hogy a szeletek vastagsága kb. 5-7 mm legyen. A leggyakrabban trappistából készül a rántott sajt és ezzel nincs is baj, hiszen az állaga tökéletesen megfelel a rántáshoz, az íze pedig finom. Ha biztosra szeretnél menni, te is ezt a fajtát válaszd. 

    Ne hagyd ki a tejet!

    Mielőtt elkezdenéd a panírozást, a sajtokat mártsd meg tejben. Így a panír jobban fog tapadni a szeletekre. 

    Duplán panírozz!

    A dupla panír dupla biztonságot is jelent! Miután a sajtokat bebundáztad lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába, a folyamatot vagy teljesen az elejéről ismételd meg vagy mártsd újra tojásba, majd morzsába. Nagyban lecsökken ezzel az esélye annak, hogy sütés közben a sajt kifolyjon. 

    A legjobb, ha a sajtszeleteket annyi olajban sütöd, hogy teljesen ellepje őket. Így elkerülheted a rántott sajt készítésének legkényesebb műveletét: a forgatást. Hozzá sem kell nyúlnod sütés közben, csak akkor, mikor óvatosan kiemeled az olajból. 

    Szólj hozzá