Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A tökéletes nokedli titka, a dédi receptkönyvéből

Dátum: 2019-12-02 / Írta: Budai István / Látták: 813 /

Ha eddig a főzőtudományod nem terjedt túl készen kapható mirelit nokedli elkészítésén, itt az idő változtatni! A nokedli tészta nem mumus, csak akkor, ha eddig még nem került a kezedbe egy tényleg jó recept!




  • A nagymamád által készített, pörköltszaft-tunkolós tészta ízét fogod felfedezni benne! Nem lesz sem ragacsos, sem túl kemény, csak pontosan kövesd a leírtakat!

    Hozzávalók:

    1. 40 dkg finomliszt
    2. 2 tojás
    3. 2 evőkanál zsiradék
    4. 1,5-2 dl víz

     

    Így készítsd el:

    – Egy edénybe tegyél fel vizet forrni. Ha már forr, tégy bele sót és egy kevés olajat, hogy a majd belekerülő tészta ne ragadjon össze.
    – Míg a víz melegszik, állítsd össze a tésztát! Ehhez egy tálba szitáld bele a lisztet, sózd meg, a közepében alakíts ki egy mélyedést és ide üsd bele a két tojást.
    – Egy fakanállal kezdd el összekeverni, közben fokozatosan adagold hozzá a 1,5-2 dl vizet. Addig keverd, míg a megfelelő állagú tésztát meg nem kapod. Ezt akkor éred el, mikor a fakanál már könnyedén mozog a tésztában, de a tészta mégsem túl kemény. Ha túl ragacsosnak találod, liszt hozzáadásával javíthatsz rajta, ha pedig túl keménynek, akkor vízzel lágyíthatod.
    – Az elkészült tésztát nokedliszaggatóval szaggasd bele a lobogó vízbe.
    – Alacsony lágon néhány percig főzd, majd szűrőkanállal szedd ki a vízből. Olajat utólag már ne tegyél rá, hiszen a főzővízhez már hozzáadtak

    Szólj hozzá