A nagymamád által készített, pörköltszaft-tunkolós tészta ízét fogod felfedezni benne! Nem lesz sem ragacsos, sem túl kemény, csak pontosan kövesd a leírtakat!
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 2 tojás
- 2 evőkanál zsiradék
- 1,5-2 dl víz
Így készítsd el:
– Egy edénybe tegyél fel vizet forrni. Ha már forr, tégy bele sót és egy kevés olajat, hogy a majd belekerülő tészta ne ragadjon össze.
– Míg a víz melegszik, állítsd össze a tésztát! Ehhez egy tálba szitáld bele a lisztet, sózd meg, a közepében alakíts ki egy mélyedést és ide üsd bele a két tojást.
– Egy fakanállal kezdd el összekeverni, közben fokozatosan adagold hozzá a 1,5-2 dl vizet. Addig keverd, míg a megfelelő állagú tésztát meg nem kapod. Ezt akkor éred el, mikor a fakanál már könnyedén mozog a tésztában, de a tészta mégsem túl kemény. Ha túl ragacsosnak találod, liszt hozzáadásával javíthatsz rajta, ha pedig túl keménynek, akkor vízzel lágyíthatod.
– Az elkészült tésztát nokedliszaggatóval szaggasd bele a lobogó vízbe.
– Alacsony lágon néhány percig főzd, majd szűrőkanállal szedd ki a vízből. Olajat utólag már ne tegyél rá, hiszen a főzővízhez már hozzáadtak