Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A legjobb természetes szerek a szúnyog és bogár csípések esetére

Dátum: 2014-05-11 / Írta: dietamegoldasok.hu / Látták: 12878 /

A nyári időszakban senkit nem kímélnek a szúnyogok és a bogarak. Egy-egy piknikezés, vagy grill parti folyamán akár több csípést is beszerezhetünk, amelyek viszketnek és akár, égő, fájdalmas érzéseket is kiválthatnak. Szerencsére a szúnyog és a rovarcsípések enyhítésére is vannak természetes megoldások, most összegyűjtöttük a legjobbakat.

Az egyik legősibb módszer, hogy a csípést be kell kenni almaecettel. Ettől enyhül a viszketés és hamarabb el is múlik a csípés okozta piros duzzanat. Érdemes többször bekenni a csípést, hiszen akkor érhetjük el a legjobb eredményt.Akár almaecetbe mártott vattakorongot is tehetünk a nagyobb, erősen viszkető csípésekre, hogy minél hamarabb elmúljon ez a kellemetlen tünet. Amennyiben nincs kéznél, csak hagyományos ecet, azt is használhatjuk, bár az illata sokkal intenzívebb, így kellemetlenebb is. Egy kis vízzel oldva viszont enyhíthetjük a kellemetlen illatát, a hatása viszont megmarad.

A házi csodaszerek közé tartozik a petrezselyem is, amely a méh és darázs csípések esetén nyújthat azonnali enyhülést. Amennyiben a méh csípést bedörzsöljük friss apróra vagdosott petrezselyemmel, nem fog annyira felduzzadni és a kellemetlen, égő fájdalom is enyhül tőle. A szúnyog csípések is kezelhetőek vele, érdemes kipróbálni. A nagyobb viszkető, vagy fájó csípéseket többször kell bedörzsölni ahhoz, hogy hamar elmúljanak!

A vöröshagymának is ugyan ilyen jó hatásai vannak! Egy vöröshagymát ketté kell vágni és ezzel kell bekenni a csípéseket. Fertőtleníti a sebet és bőrnyugtató hatása is van, így a kellemetlen viszketés hamar elmúlik majd. A szúnyog és más rovarcsípések esetén is nagyszerűen alkalmazható.

A körömvirág az egyik legjobb gyógynövény, amely enyhíti a viszkető és fájó rovarcsípéseket! Töröljük át néhányszor almaecettel a csípéseket, majd kenjük be körömvirágkrémmel. Fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatásainak köszönhetően hamar elmúlnak a csípések, ha körömvirágkrémmel kenjük be!

Tény, hogy a legjobb a szúnyogok ellen védekezni, hiszen akkor elkerülhetjük a kellemetlen piros dudorokat és a viszketést, de sajnos nem tudjuk mindig kivédeni a rovarcsípéseket. A szabadban szinte megúszhatatlan, hogy egy szúnyog, vagy más rovar ne akarja „megkóstolni” az embert. Amennyire csak lehetséges védekezzünk a vérszívók ellen, csípések esetén pedig próbáljuk ki a jól bevált házi praktikákat, amelyek hamar enyhülést hoznak!

Szólj hozzá

Ajánlott cikkek