Mutatkozz be pár szóban!
Szaszkóné Boros Andrea vagyok (alias Reya), a Salátagyár bloggere.
Dunakeszin élek férjemmel és hatéves kislányommal. A hétköznapokban egy fővárosi önkormányzati cég jogi asszisztenseként tevékenykedem.
Mióta írsz blogot és mi volt a motivációd ami miatt elkezdted?
A Salátagyár 2013. június 28-án indult.
Egy sikeres életmódváltás után úgy döntöttem, hogy átadom a tapasztalataimat azoknak, akik még csak most gondolkodnak a fogyókúrán és receptekkel, tanácsokkal próbálom segíteni őket az egészséges és tudatos táplálkozás – időnként – rögös útján.
Emellett szeretném bemutatni, hogy a saláták lehetnek laktatóbb és változatosabb köretek, mint a salátalevélből, paradicsomból és uborkából álló unalmas trió. Receptjeim egy része saját kreáció, másik részét gasztromagazinok, külföldi internetes oldalak ihlették. Időnként belecsempészek a saláták közé egy-két cukormentes, fehérliszt mentes nassolnivaló receptjét is, amelyeket az olvasóim nagyon kedvelnek.
Kitől és mikor tanultál meg főzni? Hány személyre főzöl és kik ők?
A példaképem mindenképp anyukám, de nagyon sok mindent tanultam a szakács és cukrász gyakorlatokon is. A hagyományos fogások hozzávalóinak egészségesebbre cserélésében és a trendek követésében az Interneten található információk segítenek, amelyeket – úgy érzem – megtanultam szelektálni.
Az, hogy hány személyre készítem az ételeket, attól függ, mi készül éppen a konyhámban: a salátákat – bánatomra – jóformán csak magamnak készítem, ritka az a felemelő pillanat, amikor esetleg a férjem is szed magának, a kislányom pedig kifejezetten édességrajongó. Emiatt a nassolnivalók akár dupla adagban is készülhetnek, szinte mindig, pillanatok alatt elfogynak.
Mi volt a legnagyobb siker, amit elértél az életedben és mi az, amit el szeretnél érni?
Inkább több, kisebb sikerről számolhatok be, amelyek mind bizonyították, hogy érdemes az egészséges életmódot népszerűsíteni.
Mindig megdobogtatja a szívemet, ha az olvasóim dicsérik a receptjeimet, ha tanácsot kérnek, de ugyanúgy büszkeséggel tölt el, amikor a receptjeim megjelenési lehetőséget kapnak több ezres látogatottságú portálokon.
A célom természetesen az, hogy minél többen olvassák a blogomat, és minél szélesebb körben ismerjék a Salátagyárat, illetve minél többen szánják rá magukat az életmódváltásra és inkább arra helyezzék a hangsúlyt, hogy a helyes, tudatos táplálkozással megelőzzék a betegségeket, mintsem akkor kapkodjanak, amikor már ne’ adj Isten nem fordítható vissza egy káros folyamat.
Sütés, vagy főzés?
Nem tagadom, a zöldségek, gyümölcsök mellett az édesség a gyenge pontom, így inkább a sütésre szavazok. :)
Melyik a kedvenc ételed?
Az egyik kedvenc salátám a mozzarellás tonhalsaláta, ami egy igazi jolly-joker, ha épp nem érek rá komolyabbat kreálni, csak bedobálom a táskámba a hozzávalóit és a munkahelyen pár perc alatt összedobom.
A receptjét itt találjátok: https://salatagyar.cafeblog.hu/2014/05/16/mozzarellas-tonhalsalata-a-megunhatatlan/
Melyik az az 5 általad írt blogpost, amit szívesen megosztanál a receptneked.hu olvasóival?
Pulykás avokádósaláta tortillatálban (itt még mosogatni sem kell, ha elfogy a saláta, egyszerűen megesszük a tányért is. :) )
A receptet ide, vagy a képre kattintva olvashatod!
Extra bazsalikomos kukoricasaláta
A receptet ide, vagy a képre kattintva olvashatod!
Friss zöldfűszeres paradicsomsaláta
A receptet ide, vagy a képre kattintva olvashatod!
Teljes kiőrlésű, házi fagyitölcsér
A receptet ide, vagy a képre kattintva olvashatod!
Házi citromfagyi bűntudat nélkül
A receptet ide, vagy a képre kattintva olvashatod!
A hét bloggere cím minden héten másra vándorol! Mindig az aktuális blogger nevezi meg az utódját. Te kit választasz? A választásod indokold is meg!
Salamon Bernadettet ajánlom figyelmetekbe, a Fitmami bloggerét, aki hozzám hasonlóan próbálja terelgetni az olvasóit az egészséges életmód – néha rögös – útján, mindezt két pici gyermek mellett, bebizonyítva ezzel, hogy az egészség nem idő, hanem hozzáállás kérdése.
Köszönöm szépen a lehetőséget!