Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A 10 legegyszerűbb tortakrém

Dátum: 2018-10-15 / Írta: Budai István / Látták: 321301 /

Minden torta lényegét a krém adja. Legyen lágy, könnyű, édes, de nem túlzottan, és persze, legyen egyszerű elkészíteni! A legtöbb háziasszonynak megvannak a bevált sütemény- és tortakrémjei, de nem árt időnként frissíteni a repertoárt, és körbenézni a krémek gazdag világában. Most 10 könnyen elkészíthető tortakrémet mutatunk, melyeket bármilyen ünnepi alkalomra bevethetsz!




  • 1. Főzött vaníliakrém

    Hozzávalók:

    1. 4 evőkanál liszt
    2. 2 tojás
    3. 4 dl tej
    4. 14 dkg porcukor
    5. 20 dkg margarin
    6. 1 vaníliarúd belseje

    A tejjel és a liszttel keverjük el az egész tojásokat. Adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét, majd az egészet főzzük sűrűre. Ha elkészült, takarjuk le egy celofánnal az edényt, és ez alatt hagyjuk kihűlni a krémet. Közben keverjük ki a margarint a porcukorral, majd adjuk hozzá a már kihűlt krémhez. Keverhetünk hozzá mazsolát is.

    2. Csokoládés vajkrém

    Hozzávalók:

    1. 15 dkg étcsokoládé
    2. 25 dkg vaj
    3. 20 dkg porcukor

    A vajat keverjük habosra a porcukorral. Az étcsokoládét gőz felett olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a vajas krémhez.

    3. Főzött csokoládékrém

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg étcsokoládé
    2. 8 tojás
    3. 8 dkg cukrozatlan kakaópor
    4. 30-40 dkg kristálycukor
    5. 46 dkg vaj

    A tojást és a cukrot alacsony lángon, folytonos kevergetés mellett főzzük, hogy a cukor teljesen elolvadjon. Ezután robotgéppel habosra verjük, míg szobahőmérsékletűre nem hűl. Ekkor tesszük bele a hűtőből frissen kivett vajat apró kockákra vágva. Keverjük el, de ne aggódjunk, nem fog ilyen darabos maradni! A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd beleszitáljuk a kakaóport. Keverjük össze, és ezt a csokis masszát fokozatosan adagolva öntsük hozzá a tojásos-vajas keverékhez. Jól keverjük el. Mielőtt a tortát betöltenénk vele, tegyük a hűtőbe rövid időre. Díszítéshez is használhatjuk, mivel habzsákkal jól formálható.

    4. Mascarponés tortakrém

    Hozzávalók:

    1. 200 g mascarpone
    2. 200 ml habtejszín
    3. cukor ízlés szerint

    Talán a legegyszerűbb tortakrém, aminek az elkészítéséhez kevés hozzávalóra, és ugyanennyi tapasztalatra van szükség. Verjük fel a habtejszínt, majd adjuk hozzá a simára kevert mascarponét, amit kedvünkre édesíthetünk, ízesíthetünk.

    5. Citromos tortakrém

    Hozzávalók:

    1. 15 dkg porcukor
    2. 10 dkg vaj
    3. 2 citrom leve

    Keverjük össze a porcukrot és a citromlevet, majd adjuk hozzá a vajat, és keverjük habosra.

    6. Tejszínes tortakrém

    Hozzávalók:

    1. 200 g vaj
    2. 100 ml habtejszín
    3. 200 g porcukor
    4. 1 vaníliarúd belseje

    A habtejszínt egy edényben melegítsük fel, de vigyázzunk, nehogy felforrjon. Húzzuk le a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd robotgéppel verjünk belőle habot. A vajat keverjük ki a porcukorral, majd adjuk hozzá a tejszínhabot. Alaposan dolgozzuk össze.

    7. Főzött diókrém

    Hozzávalók:

    1. 3 evőkanál kristálycukor
    2. 15 dkg őrölt dió
    3. 3 tojás
    4. 2 dl fehérbor

    A tojásokat válasszuk szét, szükség lesz a fehérjére és a sárgájára is. A 3 tojássárgáját habosítsuk fel a cukorral, majd folyamatos keverés közben öntsük hozzá a forróra melegített fehérbort. Egy arra alkalmas edényben tűzön, állandó keverés mellett főzzük, míg sűrű nem lesz. Ekkor kerül bele a dió és a 3 tojásfehérje.

    8. Kókuszos tortakrém

    Hozzávalók:

    1. 25 dkg margarin
    2. 10 dkg kókuszreszelék
    3. 3 evőkanál cukor
    4. 15-20 dkg porcukor
    5. 1,5 csomag vaníliás pudingpor
    6. 7 dl tej

    A pudingport 2 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral keverjük csomómentesre. A maradék 5 dl tejet forraljuk fel, ehhez adjuk hozzá a pudingot és főzzük össze.

    Mikor levettük a tűzről, adjuk hozzá a kókuszreszeléket, hagyjuk kihűlni, majd ezután keverjük simára. A margarint robotgéppel habosítsuk fel, keverjük hozzá a porcukrot is, majd adagoljuk hozzá a pudingos-kókuszos krémet.

    9. Rigó Jancsi-tortakrém

    Hozzávalók:

    1. 250 g tejcsokoládé
    2. 5 dl habtejszín
    3. 1 evőkanál zselatin

    A csokoládét törjük darabokra, és vízgőz felett olvasszuk fel. A zselatint keverjük el 1 dl vízben, majd kezdjük el melegíteni állandó keverés mellett. Ha teljesen felolvadt, keverjük hozzá az olvasztott csokoládéhoz, próbáljuk meg csomómentesre keverni. A tejszínből verjünk kemény habot, majd vegyünk ki belőle egy keveset, és forgassuk hozzá a csokoládés krémhez. Ha elegyedtek, a maradék tejszínt is belekeverhetjük.

    10. Vaníliás túrókrém

    Hozzávalók:

    1. 25 dkg túró
    2. 0,5 l habtejszín
    3. 2,5 dl tejföl
    4. 1 csomag vaníliás puding
    5. 1-2 tasak vaníliás cukor
    6. reszelt citromhéj
    7. ízlés szerint porcukor

    A tejszínt félig verjük fel, majd egyszerre tegyük hozzá az összes többi hozzávalót. Legfeljebb 1 perc alatt verjük keményre. Lecsepegtetett gyümölcsöket is adhatunk hozzá.

    Szólj hozzá