Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A 8 legjobban préselhető gyümölcs és zöldség

Dátum: 2017-05-17 / Írta: Budai István / Látták: 1157 /

Gondolkodtál már valaha azon, mely zöldségekből és gyümölcsökből lehetne a legjobb levet készíteni? Bár minden friss, nyers termény szóba jöhet, vannak melyek kiemelkednek a sorból és préselés tekintetében. Ezek nemcsak kivételesen előnyösek egészségesek, de nagyon könnyű belőlük gyümölcs- és zöldségleveket készíteni.




  • Alma

    Ez az antioxidánsokkal teli gyümölcs az egyik legjobb opció a lékészítéshez. Csökkenti a koleszterinszintet, tisztítja az emésztőrendszert és javítja az immunitást. Nagyon jól működik együtt szinte bármilyen gyümölccsel és zöldséggel is. Kedvelt alapja a gyümölcsleveknek, kifejezetten jót tesz a keserű és erős ízeknek, melyeket hatékonyan enyhít.

    Ananász

    Fantasztikus trópusi ízt ad a leveknek. Egészségre gyakorolt hatásai is jelentősek, ugyanis gátolja a gyulladásokat, antivirlis és antibakteriális tulajdonsága is van. Hatóanyagai segítenek feloldani a kisebb vérrögöket. Egy különleges emésztőenzimet tartalmaz, mely segít az emésztőrendszernek megemészteni a fehérjét.

    Paradicsom

    Paradicsomot a legtöbb zöldség- és gyümölcsléhez felhasználnak. Nagyon jót tesz az egészségnek, csökkenti a rák kialakulásának kockázatát, magas likopén tartalma miatt pedig előnyös a szív számára is. Íze jól keveredik nagyon sokféle zöldséggel. Ha megfőzzük, savassá válik, ezért aki nem bírja a paradicsomszószt, ne féljen, a nyersen facsart paradicsom nem fog hasonlóképpen viselkedni!

    Papaya

    Az emésztés elősegítése szempontjából az egyik legnépszerűbb alapanyaga a gyümölcs- és zöldségleveknek. A benne lévő papain enzim segít lebontani a fehérjét. Ha valakinek emésztési problémája van, igyon papaya levet étkezések után. Nem kell belőle sok és ha teszünk hozzá egy kevés mentát, még tovább fokozhatjuk emésztést javító hatásait.

    Káposzta

    Szintén nagyon jó a gyomornak. Akinek fekélye van, naponta kellene káposztalevet innia. Rák ellen, lassú anyagcsere fokozásához és az ösztrogén egyensúly helyreállításához is segítséget kaphatunk tőle. Emellett remek méregtelenítő is. Önmagában az íze nem túl finom, de nagyon jól keverhető ízletesebb levekkel.

    Zeller

    Megtisztítja az emésztőrendszert a húgysavtól. Köszvényesek számára különösen ajánlott. Magas kálium tartalmával a vérnyomást is csökkenti. Akinek a vízvisszatartással és a puffadással van gondja, a zellerlevet nem hagyhatja ki az étrendjéből.

    Áfonya

    Megelőzi a baktériumok lerakódását az epében, a prosztatában és a vesében. Szagtalanítja a vizeletet, hatóanyagai a teljes húgyúti rendszertől távol tartják a fertőzéseket. Vesekő megelőzésére is alkalmas, antivirális és antibiotikus hatással bír. Mivel nagyon savanyú, vízzel vagy más gyümölcslevekkel kell higítani. Almalével vagy szőlőlével alkotja a legjobb párost.

    Bogyós gyümölcsök

    Magas antioxidáns tartalmuk miatt általánosan jót tesznek az egészségnek. Az eper hasznos a keringési rendszer számára, a málna csökkenti a menstruációs görcsöket. Bár nem a legkönnyebb belőlük levet préselni, mégis helyet kell, hogy kapjanak a frissen facsart gyümölcslevek legjobb alapanyagainak sorában.

    Szólj hozzá