A fehér csokis forró csoki édes és krémes élményt nyújt, míg a legegyszerűbb forró csoki a klasszikus ízek kedvelőinek szól. A nutellás forrócsoki és a kávés-karamellás tej igazi kényeztetés, amit nehéz visszautasítani. A narancsos kakaó egy kis citrusos frissességet csempész a meleg italok közé, míg a fehércsokoládés-karamellás tej az édes ízek tökéletes kombinációját hozza. A karamellás tej minden karamellrajongónak kötelező, az oreós házi forró csoki pedig egy igazi különlegesség, amitől még különlegesebb lesz a napod. Ezekkel az italokkal biztosan jól indulnak, vagy épp zárulnak a hűvös napok!
1. Fehér csokis forró csoki recept
Hozzávalók:
- 75 g fehér csokoládé
- 2 dl tejszín (minimum 30 %-os)
- 5 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. A legegyszerűbb forrócsoki recept
Hozzávalók:
- 35 g étcsoki (minimum 50 %-os)
- 50 ml tejszín (minimum 30 %-os)
- 180 ml tej
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Nutellás forrócsoki recept
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 4 nagy ek mogyorókrém
- 2 ek kakaópor
- 10 dkg tejcsoki
- 2 ek porcukor (de akár el is maradhat)
Tetejére:
- tejszínhab
- csokiöntet
- darabolt mogyoró
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Kávés karamellás tej recept
Hozzávalók:
- 4 púpos ek cukor
- 5 dl tej
- 2 adag főtt feketekávé
- tejszínhab a tetejére
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Narancsos kakaó recept
Hozzávalók:
- 4 dl tej
- 2 tk cukrozott kakaópor
- 1 nagyobb, kezeletlen narancs leve
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Fehércsokoládés karamellás tej recept
Hozzávalók:
- 8 dl tej
- 4-5 csapott ek cukor
- 3 dkg fehér csokoládé
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Karamellás tej recept
Hozzávalók:
- 10 evőkanál cukor
- 1 liter tej
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Oreos házi forró csoki recept
Hozzávalók:
- 2,5 dl tejszín (állati eredetű, OKÉ zacskós habtejszínt használtam)
- 2,5 dl tej
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 kiskanál vaníliás cukor
- 1 evk holland kakaópor
- 4-5 oreo keksz (nekem most neo keksz volt itthon amit a Lidl-ben vettem)
- ízlés szerint cukor, fahéj