Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

7 tökéletes diós sütemény, amit ki kell próbálnod

Dátum: 2019-12-05 / Írta: Budai István / Látták: 1145 /

A mák után a dió a kedvenc karácsonyi alapanyagunk! Zserbó, flódni, pozsonyi kifli és még sorolhatnám őket napestig




  • 1. Karamellás-diós mézes krémes

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg finomliszt
    2. 3 tojás
    3. 4 ek méz (olvasztott)
    4. 15 dkg cukor
    5. 1 tk szódabikarbóna
    6. 2 ek tejföl
    7. 7 dkg sertészsír (vagy 10 dkg margarin)

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Diós mézes vaníliás krémmel

    Hozzávalók:

    1. 1 tojás
    2. 5 dkg margarin
    3. 1 teáskanál szódabikarbóna
    4. 2 evőkanál tej
    5. 2 evőkanál méz
    6. 15 dkg cukor
    7. 15 dkg darált dió
    8. 30 dkg finomliszt

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Zongorabillentyű

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg darált dió
    2. 30 dkg porcukor
    3. 1 tojás (nagy)
    4. 1 citrom reszelt héja
    5. 1 ek liszt
    6. 1 tojásfehérje (nagy)
    7. 7 dkg porcukor
    8. 1 tk étkezési keményítő (el is hagyható)
    9. 1 mk citromlé (v. pár csepp ecet)

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Figaró

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg cukor + 6 ek cukor
    2. 25 dkg margarin
    3. 6 tojás sárgája
    4. 15 dkg darabos dió
    5. 10 dkg mazsola
    6. 20 dkg darabos háztartási keksz
    7. 2 ostyalap

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Flódni

    Tészta:

    1. 50 dkg finomliszt
    2. 25 dkg margarin
    3. 1 mokkáskanál szódabikarbóna
    4. 5 dkg élesztő pici cukros langyos tejben felfuttatva (kb fél dl-ben)
    5. 4 evőkanál porcukor
    6. 1 cs vaníliás cukor
    7. 1 dl tejföl
    8. baracklekvár

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Vendégváró diós-almás

    Hozzávalók:

    1. 45 dkg finomliszt
    2. 30 dkg vaj
    3. 2 tojássárgája
    4. 2 ek tej
    5. 2 ek rum vagy rumaroma
    6. 9 g sütőpor
    7. 10 dkg porcukor

     Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Diós kosárka

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg rétesliszt (fele lehet finomliszt is)
    2. 12 dkg margarin
    3. 12 dkg porcukor
    4. 2 tojássárgája
    5. 2-3 evőkanál tej
    6. 30 dkg darált dió
    7. 24 dkg porcukor
    8. 4 tojásfehérje
    9. sárgabarack lekvár

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá