1. Karamellás-diós mézes krémes
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 3 tojás
- 4 ek méz (olvasztott)
- 15 dkg cukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 ek tejföl
- 7 dkg sertészsír (vagy 10 dkg margarin)
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Diós mézes vaníliás krémmel
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 5 dkg margarin
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál tej
- 2 evőkanál méz
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 30 dkg finomliszt
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Zongorabillentyű
Hozzávalók:
- 30 dkg darált dió
- 30 dkg porcukor
- 1 tojás (nagy)
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek liszt
- 1 tojásfehérje (nagy)
- 7 dkg porcukor
- 1 tk étkezési keményítő (el is hagyható)
- 1 mk citromlé (v. pár csepp ecet)
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Figaró
Hozzávalók:
- 30 dkg cukor + 6 ek cukor
- 25 dkg margarin
- 6 tojás sárgája
- 15 dkg darabos dió
- 10 dkg mazsola
- 20 dkg darabos háztartási keksz
- 2 ostyalap
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Flódni
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 5 dkg élesztő pici cukros langyos tejben felfuttatva (kb fél dl-ben)
- 4 evőkanál porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 dl tejföl
- baracklekvár
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Vendégváró diós-almás
Hozzávalók:
- 45 dkg finomliszt
- 30 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- 2 ek tej
- 2 ek rum vagy rumaroma
- 9 g sütőpor
- 10 dkg porcukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Diós kosárka
Hozzávalók:
- 30 dkg rétesliszt (fele lehet finomliszt is)
- 12 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 2-3 evőkanál tej
- 30 dkg darált dió
- 24 dkg porcukor
- 4 tojásfehérje
- sárgabarack lekvár