Spárga
Nálunk még mindig idegenként tekintenek rá, pedig ha grillezésről van szó, akkor maga mögé utasít minden más zöldséget. A spárga, bárhogyan is készítjük el, nagyon finom. De ha néhány percet grillezzük, képes még finomabbá válni. Egy kis fokhagymás aioli és még tovább fokozhatjuk a varázslatot.
Burgonya
A legjobb erre a célra az újburgonya. Ezt főzzük elő, majd tegyük a grillre. Kipróbálhatjuk füstölve is! A burgonyákat locsoljuk meg kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Ne csomagoljuk őket fóliába, különben a füstölésnek semmi értelme. 45 perc után vegyük le, tejföllel, baconnel és ezernyi más módon fogyaszthatjuk tetszés szerint.
Kukorica
Sokan héjában grillezik a kukoricát, de ezt a hibát nem szabad elkövetni. Ha ezt tesszük, a kukorica nem pirul meg és teljesen feleslegesen sütögettük. Helyette hagyjuk szabadon, hogy a szemek jól át tudjanak sülni, majd kenjük meg vékonyan vajjal.
Hagyma
Nincs még egy olyan zöldség, aminek annyit változnak az íze a grillezés során, mint a hagymának. Az erős, csípős ízből lágy, édes íz lesz. A hagymát karikázzuk fel kb. fél centis vastag darabokra, majd hústűvel szúrjuk át őket, hogy ne essenek szét. Közepes lángon grillezzük, ha túl magas a hőmérséklet, megpörkölődik, mielőtt rendesen át tudna sülni.
Cukkini
A cukkini még finomabb lesz, ha grillezés előtt bepácoljuk. Egy egyszerű, balzsamecetes-bazsalikomos pácot készítsünk neki, ezt a trükköt a padlizsán grillezésénél is bevethetjük.
Zöldbab
Bár technikailag nem a legalkalmasabb a grillezésre, hiszen könnyen becsúszik a rácsok közé, mégis érdemes vele megpróbálkozni vagy beszerezni egy grillkosarat, amit éppen az apróbb, más módon nehezen süthető zöldségek számára találtak ki. A fűszerezése nagyon egyszerű, némi olívaolaj, só és bors, a grillről való levétel után pedig jöhet rá egy kevés vaj.
Paradicsom
Sorolhatjuk a gyümölcsök közé is, a lényegen, hogy kitűnően lehet grillezni, ez mit sem változtat. Sokkal finomabb lesz, mint nyersen, még az is meg fogja szeretni, aki egyébként nem fogyasztja a paradicsomot. Vágjuk félbe és lapos felével helyezzük a rácsra. 3-4 perc után fordítsuk meg és tegyünk rá egy kevés pestót. Süssük további 3-4 percig, majd tálaljuk!