Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

7 konyhai trükk, amit neked is ismerned kell

Dátum: 2018-07-02 / Írta: Budai István / Látták: 4502 /

A főzési technikákat megtanulhatod, hogy hogyan érj el adott ízeket, kitapasztalhatod. De senki sem fogja elmondani neked, hogyan lehet a konyhai munka gyorsabb, egyszerűbb és hatékonyabb!




  • A következő pofon egyszerű trükkök meg fogják változtatni a hozzáállásodat a konyhában való ügyködéshez, ha eddig a túl sok macera miatt csak nehezen szántad rá magad!

    1. Késélezés bögrével

    A hatékony konyhai munka alapja az éles kés. Ha a te késedről ne mondható el, hogy megkönnyíti a dolgodat, éleződ viszont nincs otthon, használj egy porcelán bögrét! Az alján lévő, máz nélküli részen húzd át néhányszor a kés pengéjét és máris élesebb lesz!

    2. Jégkocka gyorsabban

    Ha nem bírod kivárni, míg elkészül a jégkocka, a folyamatot egy ügyes trükkel felgyorsíthatod! Készíts jégkockát forró, felforralt vízből, ami hamarabb meg fog fagyni, mintha egyenesen a csapból engednéd a vizet.

    3. Így előzd meg, hogy a tészta ne ragadjon a kezedre!

    Ha tésztával készülsz dolgozni, kevés olajat dörzsölj szét a tenyereidben! Ezzel megelőzheted, hogy ragacsos legyél a tésztától, ráadásul a tészta állagát sem fogod befolyásolni vele, nem úgy, mintha lisztet használnál.
    Ugyanezt a trükköt alkalmazhatod, mielőtt csípős paprikával vagy chilivel kezdesz dolgozni. Az olaj semlegesíti a csípős hatást, egy biztosan nem lesz gond, ha véletlenül a szemedbe nyúlsz.

    4. Ha odaégetted a rizst

    Elég egy pillanatnyi figyelmetlenség ahhoz, hogy a rizs odakozmáljon. Ilyenkor nem kell kidobnod az egészet! Tégy a rizs tetejére egy szelet fehér kenyeret és hagyd rajta 5-10 percig, hogy magába szívja az égett ízt.

    5. Fóliát a hűtőbe

    A műanyag fólia az egyik leghasznosabb konyhai kellék, de dolgozni nem könnyű vele. Hogy ne tapadjon össze, miközben megpróbálsz róla letépni egy darabot, tartsd a hűtőben! Hidegen sokkal egyszerűbben tudsz majd bánni vele, mintha szobahőmérsékleten tárolnád.

    6. Érleld a gyümölcsöt papírzacskóban!

    Ha olyan gyümölcsöt vásároltál, aminek még szüksége van néhány napra, hogy igazán finom legyen, tedd egy papírtasakba, majd zárd le szorosan. A gyümölcsök így hamarabb be fognak érni.

    7. Ha túlsóztad a levest

    Még nincs veszve semmi! A helyzet menthető, ha a túl sós levesbe egy hámozott nyers burgonyát teszel. Ez magába szívja a felesleges sót, így a levest nagy mosollyal tálalhatod fel a vendégeidnek!

    Szólj hozzá