1. Narancsos pohárkrém mogyorós keksszel
Hozzávalók:
- poharanként 4 darab mogyorós keksz, még csokiba mártás előtt, receptért ide kattints
- 80ml frissen facsart narancslé, ez kb két közepes narancs leve
- 1 kezeletlen narancs héja
- 1 tojás
- 1 tojás sárgája
- 20g cukornak megfelelő édesítő, függ a narancsédességétől
- 25g vaj
- 250g mascarpone
- 300ml habtejszín
- 50g cukornak megfelelő édesítő
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Mokka aprósütemény
- 180g liszt (60g sima, 120g tk. búzaliszt)
- 6g őrölt kávé
- 15g keserű kakaó
- 120g hideg vaj
- 1 tojás sárgája
- 1-2 evőkanál erős, hideg kávé
- 50g cukornak megfelelő édesítő, nálam nyírfaporcukor
- 75g cukormentes fehér csokoládé
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Diós hókifli
Hozzávalók:
- 500g liszt, 150g sima, 350g tk. búza
- 20g friss élesztő
- 100g hideg vaj
- 100g hideg zsír
- 100g tejföl
- 120-150ml tej
A recept ide kattintva folytatódik »»»
4. Gesztenyés pathé
Hozzávalók:
- 250g natúr gesztenyepüré
- 80g szobahőmérsékletű vaj
- 1 szobahőmérsékletű tojás
- 100g nyírfaporcukor
- 10ml rum
- 60g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 80g 70% keserű csokoládé
- pár csepp étolaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Mákos guba torta, házi gubarúdból
Hozzávalók:
- 400g liszt (120g sima, 280g tk. búza)
- 150ml habtejszín
- 120-130ml víz
- 22g friss élesztő
- 30g olvasztott, visszahűtött vaj
- 1 nagy teáskanál só
- 1 evőkanál tej a kenéshez