Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

5 ok, amiért érdemes epret enned azon kívül, hogy finom!

Dátum: 2023-05-08 / Írta: Budai István / Látták: /

Az eper a tavasz és a nyár kedvenc csemegéje. Azonban epret nem csak a finom íze miatt érdemes fogyasztani, hanem számos jótékony hatása is van a szervezetre. A következőkben bemutatjuk a hat fő okot, amiért érdemes belecsempészni az epret az étrendünkbe.




  • 1 . Magas tápanyagtartalom:

    Az eperben található A-, C- és K-vitaminok, valamint a kalcium, magnézium és kálium segítenek az immunrendszer működésében, az egészséges szív- és érrendszer fenntartásában és az egészséges csontok kialakításában.

    2. Magas antioxidáns tartalom:

    Az eperben található antioxidánsok, mint például a C-vitamin és a flavonoidok, segítenek védeni a sejteket a szabadgyökök okozta káros hatásoktól, és így csökkenthetik a krónikus betegségek kockázatát.

    3. Gyulladás csökkentő

    Az eperben található flavonoidok és polifenolok csökkenthetik azoknak az enzimeknek a működését, amelyek a gyulladást okozzák. Ezért az eper fogyasztása segíthet csökkenteni a gyulladásos megbetegedések, mint például az ízületi gyulladás és az asztma tüneteit.

    4. Csökkenti a  szív- és érrendszeri betegségek kockázatát:

    Az eperben található antioxidánsok és gyulladáscsökkentő vegyületek segíthetnek megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket, mint például a szívbetegségeket és az agyvérzést.

    6. Segít a fogyásban:

    Az eper alacsony kalóriatartalma és magas rosttartalma segíthet csökkenteni az étvágyat és elősegítheti a teltségérzetet. Ezért az eper fogyasztása segíthet az egészséges testsúly fenntartásában.

    Szólj hozzá