Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

30 perces tésztavacsorák: 5 recept amit imádni fogsz

Dátum: 2020-03-12 / Írta: Budai István / Látták: 472 /

Hétköznap estékre a legegyszerűbb vacsora a tésztaétel! Még egy zsúfolt nap után sem okoz különösebb fejfájást fél óra alatt összeütni egy finom és laktató vacsorát, amit a család minden tagja imádni fog! Ha kifogytál a tészta receptekből, most mutatunk párat, amikkel megmentheted a hétköznapokat!




  • 1. Farfalle gorgonzolás szósszal

    A masni alakú tésztával a gyerekeket már eleve le fogod venni a lábukról, a sajtimádókat pedig a gorgonzolás szósszal varázsolhatod el! Hogy ne legyen estére túlságosan nehéz, kínálj mellé friss salátát!

    Hozzávalók:

    1. 1 csomag farfalle tészta
    2. 0,5 kg sertés darált hús
    3. 2 evőkanál vaj
    4. 2 evőkanál liszt
    5. 1 bögre tejszín
    6.  3/4 bögre gorgonzola sajt morzsolva
    7. 3/4 teáskanál só
    8. 1/2 teáskanál citrombors

    Így készítsd el!

    – A tésztát főzd ki, majd szűrd le. A tésztát tartsd melegen.
    – Egy nagy serpenyőben süsd meg a darált húst 4-6 perc alatt, míg elveszti rózsaszín színét és darabossá válik.
    – Egy kis serpenyőben olvaszd fel a vajat. Szitáld bele a lisztet és keverd simára. Fokozatosan öntsd hozzá a tejszínt. Állandó keverés közben forrald fel, majd főzd 1-2 percig, míg besűrűsödik. Ezután vedd le a tűzről.
    – Keverd hozzá a sajtot és a citromborsot.
    – A szószt keverd hozzá a még forró tésztához és jól keverd hozzá.
    – Friss bazsalikommal és spenótlevelekkel is megszórhatod tálalás előtt.

    2. Ravioli hüvelyes zöldborsóval és gombával

    Könnyű, igazi tavaszi-koranyári vacsora, melyhez a fejes saláta és a fehérbor illik a legjobban!

    Hozzávalók:

    1. 1 csomag sajtos ravioli
    2. 200g kg hüvelyes zöldborsó
    3. 1 evőkanál vaj
    4. fél teáskanál só
    5. 250g kg friss gomba szeletelve
    6. 3 mogyoróhagyma finomra vágva
    7. 2 gerezd fokhagyma összenyomva
    8. 2 bögre sűrített tej
    9. 1 teáskanál reszelt citromhéj
    10. 1/4 teáskanál fehérbors
    11. 1 teáskanál citrombors
    12. 1/4 bögre reszelt parmezán sajt
    13. 1/4 bögre pirított mogyoró apróra darabolva

    Így készítsd el!

    – A raviolit tedd fel főni, majd a főzés utolsó 3 percében add a vízhez a hüvelyes zöldborsót is. Szűrd le.
    – Egy nagy serpenyőben, közepes hőmérsékleten hevítsd fel a vajat. Add hozzá a gombát, a fokhagymát és a mogyoróhagymát. Keverd össze és addig süsd, míg a gomba megpuhul.
    – Keverd bele a sűrített tejet, a citromhéjat, a citromborsot és a fehérborsot, majd forrald fel. Mikor felforrt, vedd lejjebb a lángot és fedő nélkül főzd még 2 percig, míg a szósz elkezd besűrűsödni.
    – Keverd hozzá a tésztát és a zöldborsót. Reszelt parmezánnal és mogyoróval szórd meg tálalás előtt.

    3. Vegetáriánus linguine

    Egészséges, szemet gyönyörködtetően színes vacsora, ami senkinek nem okozhat csalódást!

    Hozzávalók:

    1. 180 g linguine tészta
    2. 2 evőkanál vaj
    3. 1 evőkanál olívaolaj
    4. 2 közepes cukkini vékony szeletekre vágva
    5. 20 dkg friss gomba szeletelve
    6. 1 nagy paradicsom darabolva
    7. 2 zöldhagyma apróra vágva
    8. 1 gerezd fokhagyma összenyomva
    9. fél teáskanál só
    10. 1/4 teáskanál bors
    11. 1 bögre provolone sajt darabolva
    12. 3 evőkanál reszelt parmezán sajt
    13. 2 teáskanál friss, apróra vágott bazsalikom

    Így készítsd el!

    – Főzd készre a linguine tésztát.
    – Egy nagy serpenyőben, közepes hőfokon hevítsd fel a vajat és az olívaolajat. Tedd bele a cukkinit és a gombát, süsd 3-5 percig.
    – Tedd bele a paradicsomot, a zöldhagymát, a fokhagymát és a fűszereket is. Vedd lejjebb a hőfokot, fedd le és süsd még 3 percig.
    – A tésztát keverd hozzá a zöldségekhez. Majd szór rá a provolone sajtot és a a reszelt parmezánt, valamint díszítésnek a bazsalikomot.

    3. Mogyorós-gyömbéres tészta

    A thai konyha ízeit varázsolhatod 30 perc alatt az asztalra ezzel a tésztaétellel, melyben a gyömbér, a lime és a mogyoróvaj keverdik.

    Hozzávalók:

    1. 25 dkg linguine tészta
    2. 2 bögre brokkoli
    3. 2 közepes sárgarépa reszelve
    4. 2 zöldhagyma apróra vágva
    5. 2 evőkanál gyömbér apróra vágva
    6. 2 gerezd fokhagyma összenyomva
    7. 1 piros kaliforniai paprika nagyon vékonyra szeletelve
    8. 2 teáskanál bazsalikom apróra vágva
    9. 2 teáskanál lime héj reszelve
    10. negyed bögre limelé
    11. 2 evőkanál szójaszósz
    12. 1 teáskanál szezámolaj
    13. 1/3 bögre mogyoróvaj
    14. 2 evőkanál víz
    15. negyed teáskanál só
    16. negyed teáskanál bors

    Így készítsd el!

    – Turmixold össze a következő hozzávalókat: a lime héja és leve, szójaszósz, víz, szezámolaj, mogyoróvaj, gyömbér, fokhagyma, só, bors.
    – Tedd fel főni a tésztát, majd a főzés utolsó 5 percében add hozzá a brokkolit. Szűrd le.
    – Egy nagy tálban keverd össze a tésztát és a brokkolit a mogyoróvajas szósszal.

    4. Korianderes pestós tészta

    Az ecet helyett használhatsz limelevet, citromlevet vagy akár olasz salátaöntetet is!

    Hozzávalók:

    1. 1 csomag tagliatelle tészta
    2. 1 csokor friss koriander
    3. 5 gerezd fokhagyma összenyomva
    4. 1 evőkanál ecet
    5. 1/4 bögre reszelt parmezán sajt
    6. 1/2 teáskanál cayenne bors
    7. 1/2  bögre pekándió vagy dió
    8. 1/2  bögre olívaolaj

    Így készítsd el!

    – A tésztát 8-10 perc alatt főzd készre, majd szűrd le.
    – Turmixold össze a következő hozzávalókat: koriander, ecet, fokhagyma, parmezán sajt, cayenne bors, dió vagy pekándió, só. Add hozzá az olívaolaj felét és keverd készre a pestót. Ha túl sűrűnek találod, tégy még bele keveset az olajból!
    – A pestót öntsd egy kis edénybe és kezdd el hevíteni. Kevergetés mellett addig melegítsd, míg elkezd fortyogni. Ezután keverd össze a tésztával és tálald.

    5. Gyors, krémes paradicsomos penne

    Családi kedvenc lesz és nemcsak a gyerekek fogják szeretni, de a szülők is! Ha egész nap dolgoztál, mégis meleg ételt szeretnél tenni este az asztalra, itt a mentőöv!

    Hozzávalók:

    1. 1 csomag penne tészta
    2. 2 evőkanál vaj
    3. 1 nagy vöröshagyma apróra vágva
    4. 1/2 piros kaliforniai paprika apróra vágva
    5. 40 dkg darált hús
    6. 1 üveg spagetti szósz
    7. 1 bögre tejföl

    Így készítsd el!

    – A tésztát 8-10 perc alatt főzd készre, majd szűrd le.
    – Egy serpenyőben kezdd el hevíteni a vajat, add hozzá a vöröshagymát és a paprikát, süsd őket puhára 5 perc alatt.
    – Add hozzá a darált húst és süsd barnára. A levét szűrd le a végén.
    – Egy nagyobb edényben kezdd el hevíteni a spagetti szószt, míg fortyogni kezd. Keverd hozzá a darált húsos keveréket, majd a tésztát és a tejfölt. Főzd össze kb. 5 perc alatt.

    Szólj hozzá