Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

10+1 tipp, hogy a legtöbbet hozza ki a grill partykból (x)

Dátum: 2021-08-30 / Írta: Budai István / Látták: /

Ebben az évszakban mindenki azt kérdezi, hogyan válhatna jobb grillezővé. Mindez a következő 10 tippben rejlik, amelyek közül a legfontosabb a közvetlen és közvetett főzés közötti különbség ismerete. Míg előbbi során az ételt közvetlenül a hőforrás fölé tesszük – hasonlóan a sütőben való sütéshez -, addig utóbbi az étel mindkét oldalát hő alatt tartja mindezt úgy, hogy az égőket kikapcsolják az étel alatt – hasonlóan a pörköléshez és sütéshez.




  • Miután elsajátította a főzést a közvetlen és közvetett hővel, valamint minden hozzávaló és eszköz is rendelkezésére áll bolt, szupermarket vagy családi webáruház által, akkor készen áll a kombinált módszerre.
    Ez olyan egyszerű, mint az étel közvetlen hőre rántása, majd befejezése közvetett hő hatására. Ez a technika mindenre jól alkalmazható, kezdve a karajtól és a steak -től a teljes bélszínig, sőt még a sűrűbb zöldségek, például édesburgonya és édeskömény szeleteire is.

    A fő irányelvek, amik mentén érdemes haladni:

    Ha az étel elkészítése kevesebb, mint 20 percet vesz igénybe, használja a közvetlen módszert – gondoljon garnélarákra, spárgára, nyári tökre, gombára, hamburgerre, virslire, steakre stb.

    Ha az étel elkészítése több, mint 20 percet vesz igénybe, használja az indirekt módszert, gondoljon sörösdobozos csirkehúsra, csirkedarabokra, oldalpecsenyére, bordákra, finom halra, burgonyára, hagymára, kemény tökre stb.

    Tippek, tanácsok, praktikák

    1. Ismerje meg a különbséget a közvetlen és közvetett grillezési módok között, és mikor kell használni őket.

    2. Mindig melegítse elő a gázrácsot, ha minden égő magasan lángon ég vagy várja meg, amíg a szénbrikett szürke hamuval van borítva.

    3. Olajozza az ételt, ne a rácsokat! Sokan szeretnek olíva- vagy szőlőmagolajat használni, és fűszerezés előtt bevonni az ételt. Ezáltal az étel lédús marad, nagyszerű grillezési nyomokat eredményez, és segít megelőzni a ragadást.

    4. A fedővel lefelé főzzön – ez csökkenti a főzési időt.

    5. Nem kell szuper magas hő. A legtöbb étel 350 és 500 fok között a legjobb. Az afeletti hőmérséklet csak éget.

    6. Tisztítsa meg a grillrácsokat minden főzőhelyen kétszer egy grilltisztító kefével. Ezt könnyű megtenni a grill előmelegítése után, és mielőtt ráhelyezi az ételt; és főzés után. A rácsokat könnyebb tisztítani, ha forróak.

    7. Használjon azonnal leolvasható hús- vagy grillhőmérőt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az étel tökéletesen főzött.

    8. A sütési idő felénél csak egyszer fordítsa meg – ez vonatkozik a hamburgerekre is!

    9. Kenje meg barbecue mártással csak a főzés utolsó 10-15 percében.

    10. Mindig hagyja pihenni az ételt, mielőtt belevágna.

    +1. Miután befejezte az étkezést, pihenjen egyet a kerti medencében vagy ha társaságban van, csobbanjanak együtt! Így a kulináris élményt kiegészítheti közösségi élménnyel is.

    Szólj hozzá