Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

10 pofonegyszerű konyhai trükk, ami neked is be fog válni

Dátum: 2020-07-07 / Írta: Budai István / Látták: 101 /

A következő 10 trükkben semmi ördöngősség nincs, csupán annyi, hogy eddig nem ismerted őket. De mostantól semmi akadálya annak, hogy megkönnyítsd velük az életedet a konyhában!




  • 1. Egyszerre több lágy tojás muffin formában

    Ha egyszerre több tükörtojást szeretnél elkészíteni, tégy a formák aljára 1 evőkanál vizet, majd üss rá 1-1 tojást. 250 fokon 10-13 perc alatt elkészíthetsz egy időben 6 vagy a muffin forma méretétől függően akár 12 lágytojást is.

    2. Tojásszeletelő nemcsak tojáshoz

    A tojásszeletelő az egyik legkevesebbet használt eszköz a konyhákban, hiszen többnyire nem mindennap szeletelünk főtt tojást. De sokkal többször is hasznát vehetjük, hiszen egyforma szeletekre vághatunk vele gombát, epret, kivit és sok mást is.

    3. Pizza felmelegítése serpenyőben

    Új életet adhatsz a pizzának ezzel trükkel. Melegítsd fel serpenyőben, hogy a szélei ropogósak legyenek, a sajt pedig szépen megolvadjon a tetején. Tedd a pizzát egy méretének megfelelő serpenyőbe és közepes lángon melegítsd 1 percig. Ezután adj hozzá néhány csepp vizet és fedd le a serpenyőt, hogy gőz képződjön. 2-3 perc múlva kész a friss pizza!

    4. Törd fel a tojást a konyhapulton!

    Miért kerül mindig tojáshéj a feltört tojáshoz? Valószínűleg azért, mert a tojást mindig az edény szélhez ütöd! Helyette egy tiszta, lapos felületen üsd fel a tojást, így a héjdarabkák biztosan nem kerülnek a tálba.

    5. Tojás szobahőmérsékletűre való melegítése

    Ha sütés előtt elfelejtetted időben kivenni a tojásokat a hűtőből, nincs veszve semmi! Néhány perc alatt szobahőmérsékletűre melegítheted őket, ha langyos vízbe teszed. Máris nekiállhatsz velük tésztát készíteni!

    6. Hogy a reszelt sajt ne ragadjon össze

    A sajtreszelés maszatos művelet volt eddig. De mostantól másként lesz, ha alkalmazod a következő trükköt: fújj egy kevés olajat a sajtreszerelőre, így a forgácsok nem fognak összetapadni. Ha egyszer kipróbálod, utána mindig így csinálod majd!

    7. Ha túl sós lett a leves

    Ha túlsóztad a leveset, csak dobj bele néhány cikk almát! Főzd így 10 percig, majd vedd ki a levesből az almákat. Ez a módszer burgonyával is működik.

    8. Szárítsd ki a fűszernövényeket mikróban!

    Ha egy csomó friss fűszernövényhez jutottál és szeretnéd belőlük azonnal elkészíteni a saját fűszerkeverékedet, nem kell napokig várnod arra, hogy kiszáradjanak. Tedd őket a mikróba 20 másodperces szakaszokban. Ezután forgasd át őket, hogy mindkét oldalukon egyformán száradjanak. Addig ismételd, míg teljesen ki nem száradnak.

    9. Száraz kenyérből frisset

    Ha otthon csak száraz kenyeret találsz, boltba menni pedig nincs időd, alkalmazd a következő trükköt: a száraz kenyérre engedj vizet a csap alatt, majd tedd be a sütőbe 5-10 percre. Folyóvíz helyett nedves papírtörlőbe is becsomagolhatod és utána teheted a sütőbe. Olyan friss és ropogós lesz, mintha most sütötted volna!

    10. Mondj búcsút a foltos műanyag edényeknek!

    Egyes ételek elszínezik a tárolásra használt műanyag edényeket, amiket aztán nem szívesen használunk újra. Ha a sima mosogatás nem tüntetné el a foltokat, vedd elő a szódabikarbónát! Vízzel készíts belőle pasztát és dörzsöld át vele az edény belsejét, különös tekintettel a foltokra. Hagyd állni néhány órán át, utána újonnan kapod vissza a műanyag edényedet!

    Szólj hozzá