1. Fagyi + sült krumpli
Belemártogatni a sült krumplit fagyiba?! Ne nézz elszörnyedve arra, akinek ez az egyik kedvenc szokása! Ez a kombináció új szintre emeli a sós-édes párosítást, amit még inkább feldob a forró és a hideg együttes élvezete. Sós-édes, forró-jéghideg – ezt csakis szeretni lehet! Az első kóstoláshoz minden bátorságodra szükség lesz, de örülni fogsz, hogy megtetted!
2. Kóla + sült csirke
Nem arról van szó, hogy a rántott csirkét lekíséred egy pohár kólával. Ha utánanézel több kólás csirke receptet is találsz! Bár a legtöbben inni szeretik, a kóla kiváló ahhoz is, hogy megsüsd benne a csirkét. Ebben az esetben is az édes-sós ízpárosítás lép előtérbe, és ha belegondolsz, semmivel sem furcsább ez, mint pl. az édes barbecue szósz!
3. Banán + bacon
Nem tudni, kinek jutott eszébe ez a valóban bizarr párosítás, de az biztos, hogy Elvis Presley egyik kedvence volt. Ő még mogyoróvajjal is felturbózta ezt a duót! Az édes, krémes banán és a roppanós, sós bacon együtt tökéletes szendvicsbetétet alkotnak.
4. Dinnye + só
A dinnyében éppen az édes ízt keressük, miért kellene megsóznunk?! Tévedés azt hinni, hogy a só tönkreteszi a dinnye édes ízvilágát, éppen ellenkezőleg! Mint megannyi sós-édes ételnél, ebben az esetben is igaz, hogy az a csipet só csak még inkább kiemeli a dinnye természetes édességét.
5. Méz + pizza
Nem hitted volna, de a méz csodálatos pizzafeltét! Ha forró mézet csurgatsz rá, még inkább kiemelheted a sós ízeket. Hogy az ötlet nem ördögtől való, az is bizonyítja, hogy a világ számos éttermében szerepel az étlapon mézzel készült pizza. Próbáld ki pepperonis pizzán, örök kedvenced lesz!
6. Fagyi + olívaolaj
Talán hezitálsz, hogy neked való-e ez a kombináció, de nagyon sokan esküsznek rá. Még tovább fokozhatod a dolgot, ha az olívaolajjal meglocsolt fagyidra egy csipet sót is szórsz. A legjobb, ha vanília fagyival próbálod ki.
7. Eper + balzsamecet
Az olasz konyha ősrégi párosa, ami meglepően jól működik. A savanyú balzsamecettől az eper még édesebb lesz. Nyersen is ugyanolyan élmény, de ezt a párost használhatod süteményekhez is.
8. Cheddar sajt + almás pite
Sajtot enni az almához nem újdonság, innen már csak egy lépés, hogy a sajt az almáspitébe kerüljön. Kész vagy megtenni ezt a lépést? Az angolok évszázadok óta készítik is a pitét, napjainkban pedig újra igen népszerű a tetején cheddar sajttal sült almáspite.
9. Popcorn + ketchup
A nassolást emelheted új szintre, ha a friss pattogatott kukoricára ketchapot csurgatsz! Legyen sós vagy vajas, a ketchup édeskés ízével nem lehet melléfogni!
10. Alma + bors
Ha eddig az alma mellé fűszerként legfeljebb a fahéjat tudtad elképzelni, most itt egy meglepetés! Fogj egy finom, lédús almát, vágd szeletekre és borsozd meg! Kevés sóval is meghintheted, egészen új élményben lesz részed!