Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

10 bizarr ételpárosítás, amiről nem gondolnád hogy ízleni fog

Dátum: 2021-07-02 / Írta: Budai István / Látták: /

Tedd félre az előítéleteidet és légy nyitott arra az ízorgiára, amit a következő ételpárosításokkal fogsz átélni! Szinte biztos, hogy olyan kombókat ismersz meg, melyekről nem is sejtetted, hogy együtt is működnek. De így működnek csak igazán!




  • 1. Fagyi + sült krumpli

    Belemártogatni a sült krumplit fagyiba?! Ne nézz elszörnyedve arra, akinek ez az egyik kedvenc szokása! Ez a kombináció új szintre emeli a sós-édes párosítást, amit még inkább feldob a forró és a hideg együttes élvezete. Sós-édes, forró-jéghideg – ezt csakis szeretni lehet! Az első kóstoláshoz minden bátorságodra szükség lesz, de örülni fogsz, hogy megtetted!

    2. Kóla + sült csirke

    Nem arról van szó, hogy a rántott csirkét lekíséred egy pohár kólával. Ha utánanézel több kólás csirke receptet is találsz! Bár a legtöbben inni szeretik, a kóla kiváló ahhoz is, hogy megsüsd benne a csirkét. Ebben az esetben is az édes-sós ízpárosítás lép előtérbe, és ha belegondolsz, semmivel sem furcsább ez, mint pl. az édes barbecue szósz!

    3. Banán + bacon

    Nem tudni, kinek jutott eszébe ez a valóban bizarr párosítás, de az biztos, hogy Elvis Presley egyik kedvence volt. Ő még mogyoróvajjal is felturbózta ezt a duót! Az édes, krémes banán és a roppanós, sós bacon együtt tökéletes szendvicsbetétet alkotnak.

    4. Dinnye + só

    A dinnyében éppen az édes ízt keressük, miért kellene megsóznunk?! Tévedés azt hinni, hogy a só tönkreteszi a dinnye édes ízvilágát, éppen ellenkezőleg! Mint megannyi sós-édes ételnél, ebben az esetben is igaz, hogy az a csipet só csak még inkább kiemeli a dinnye természetes édességét.

    5. Méz + pizza

    Nem hitted volna, de a méz csodálatos pizzafeltét! Ha forró mézet csurgatsz rá, még inkább kiemelheted a sós ízeket. Hogy az ötlet nem ördögtől való, az is bizonyítja, hogy a világ számos éttermében szerepel az étlapon mézzel készült pizza. Próbáld ki pepperonis pizzán, örök kedvenced lesz!

    6. Fagyi + olívaolaj

    Talán hezitálsz, hogy neked való-e ez a kombináció, de nagyon sokan esküsznek rá. Még tovább fokozhatod a dolgot, ha az olívaolajjal meglocsolt fagyidra egy csipet sót is szórsz. A legjobb, ha vanília fagyival próbálod ki.

    7. Eper + balzsamecet

    Az olasz konyha ősrégi párosa, ami meglepően jól működik. A savanyú balzsamecettől az eper még édesebb lesz. Nyersen is ugyanolyan élmény, de ezt a párost használhatod süteményekhez is.

    8. Cheddar sajt + almás pite

    Sajtot enni az almához nem újdonság, innen már csak egy lépés, hogy a sajt az almáspitébe kerüljön. Kész vagy megtenni ezt a lépést? Az angolok évszázadok óta készítik is a pitét, napjainkban pedig újra igen népszerű a tetején cheddar sajttal sült almáspite.

    9. Popcorn + ketchup

    A nassolást emelheted új szintre, ha a friss pattogatott kukoricára ketchapot csurgatsz! Legyen sós vagy vajas, a ketchup édeskés ízével nem lehet melléfogni!

    10. Alma + bors

    Ha eddig az alma mellé fűszerként legfeljebb a fahéjat tudtad elképzelni, most itt egy meglepetés! Fogj egy finom, lédús almát, vágd szeletekre és borsozd meg! Kevés sóval is meghintheted, egészen új élményben lesz részed!

     

    Szólj hozzá