Zöldparadicsom-saláta recept
Hozzávalók:
- 2,5 kg zöldparadicsom
- 50 dk fejes káposzta
- 20 dkg. hagyma
- 15 dkg. só
- 1 l. víz
- 5 dkg. cukor
- 10 szem bors
- 1 dl. ecet (20%9
- 0,5 gr. nátrium-benzonát
Elkészítése: A paradicsomot uborkagyalun lereszeljük, a káposztát és a hagymát vékonyra szeljük, összekeverjük, lesózzuk. A vizet a cukorral, borssal felforraljuk, hozzáadjuk az ecetet, és a tartósítót. A salátát enyhén kinyomkodjuk, üvegbe rakjuk és leöntjük a kihűlt lével. Dupla celofánnal lezárjuk. A leírt adag 1 db. 3l. üveghez elég.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

