Zöldparadicsom-saláta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2,5 kg zöldparadicsom
  • 50 dk fejes káposzta
  • 20 dkg. hagyma
  • 15 dkg. só
  • 1 l. víz
  • 5 dkg. cukor
  • 10 szem bors
  • 1 dl. ecet (20%9
  • 0,5 gr. nátrium-benzonát

Elkészítése: A paradicsomot uborkagyalun lereszeljük, a káposztát és a hagymát vékonyra szeljük, összekeverjük, lesózzuk. A vizet a cukorral, borssal felforraljuk, hozzáadjuk az ecetet, és a tartósítót.  A salátát enyhén kinyomkodjuk, üvegbe rakjuk és leöntjük a kihűlt lével. Dupla celofánnal lezárjuk. A leírt adag 1 db. 3l. üveghez elég.