Zakuszka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg padlizsán
- 1 kg zöldpaprika
- 1 kg paradicsompaprika
- 30 dkg hagyma
- 3 dl paradicsomszósz
- 3 dl olaj
- 1 evőkanál szemes bors
- 1 mokkáskanál szalicil
- só
Elkészítése:
A padlizsánt süsd meg, majd hámozd meg és darabold fel.
A zöldpaprikát szintén süsd meg, majd sózd meg, és tedd egy edénybe. Takard le, ha kihűlt, daráld le a paradicsompaprikával egyetemben.
A hagymát aprítsd fel, az olaj felét öntsd egy nagy lábosba. Dinszteld meg rajta a hagymát, majd add hozzá a padlizsánt, a paprikákat, a paradicsomlét, és szórd meg a szemes borssal, valamint ízlésed szerint sóval is.
Öntsd hozzá a maradék olajat, és gyakori kevergetés mellett addig főzd, amíg az olaj feljön a tetejére.
Vedd le a tűzről a lábost, és keverd hozzá a szalicilt. Megtisztított, meleg vízbe állított üvegekbe adagold ki, kösd le, és dunsztold meleg takaróba 1-2 napra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »