Zakuszka recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg padlizsán
- 1 kg zöldpaprika
- 1 kg paradicsompaprika
- 30 dkg hagyma
- 3 dl paradicsomszósz
- 3 dl olaj
- 1 evőkanál szemes bors
- 1 mokkáskanál szalicil
- só
Elkészítése:
A padlizsánt süsd meg, majd hámozd meg és darabold fel.
A zöldpaprikát szintén süsd meg, majd sózd meg, és tedd egy edénybe. Takard le, ha kihűlt, daráld le a paradicsompaprikával egyetemben.
A hagymát aprítsd fel, az olaj felét öntsd egy nagy lábosba. Dinszteld meg rajta a hagymát, majd add hozzá a padlizsánt, a paprikákat, a paradicsomlét, és szórd meg a szemes borssal, valamint ízlésed szerint sóval is.
Öntsd hozzá a maradék olajat, és gyakori kevergetés mellett addig főzd, amíg az olaj feljön a tetejére.
Vedd le a tűzről a lábost, és keverd hozzá a szalicilt. Megtisztított, meleg vízbe állított üvegekbe adagold ki, kösd le, és dunsztold meleg takaróba 1-2 napra.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.