Zakuszka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg padlizsán
  • 1 kg zöldpaprika
  • 1 kg paradicsompaprika
  • 30 dkg hagyma
  • 3 dl paradicsomszósz
  • 3 dl olaj
  • 1 evőkanál szemes bors
  • 1 mokkáskanál szalicil

Elkészítése:

A padlizsánt süsd meg, majd hámozd meg és darabold fel.

A zöldpaprikát szintén süsd meg, majd sózd meg, és tedd egy edénybe. Takard le, ha kihűlt, daráld le a paradicsompaprikával egyetemben.

A hagymát aprítsd fel, az olaj felét öntsd egy nagy lábosba. Dinszteld meg rajta a hagymát, majd add hozzá a padlizsánt, a paprikákat, a paradicsomlét, és szórd meg a szemes borssal, valamint ízlésed szerint sóval is.

Öntsd hozzá a maradék olajat, és gyakori kevergetés mellett addig főzd, amíg az olaj feljön a tetejére.

Vedd le a tűzről a lábost, és keverd hozzá a szalicilt. Megtisztított, meleg vízbe állított üvegekbe adagold ki, kösd le, és dunsztold meleg takaróba 1-2 napra.