Joghurt házilag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 l házi tej vagy 3,5 %-os bolti tej
- 1 doboz natúr joghurt /Danone/
Elkészítése:
A tejet felforraljuk, majd lehűtjük kb 50 fokosra (amikor már a kezünk bírja, nem forró). Beleöntjük a joghurtot, elkeverjük.
Tiszta üvegekbe merjük, tetővel lezárjuk, majd 6-8 órán át meleg helyen tartjuk. HA letelt az idő, akkor áttesszük a hűtőbe.
Tipp:
Oltásra használom a bolti joghurtot. A következő készítésnél már használható a saját joghurt is!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »