Joghurt házilag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 l házi tej vagy 3,5 %-os bolti tej
- 1 doboz natúr joghurt /Danone/
Elkészítése:
A tejet felforraljuk, majd lehűtjük kb 50 fokosra (amikor már a kezünk bírja, nem forró). Beleöntjük a joghurtot, elkeverjük.
Tiszta üvegekbe merjük, tetővel lezárjuk, majd 6-8 órán át meleg helyen tartjuk. HA letelt az idő, akkor áttesszük a hűtőbe.
Tipp:
Oltásra használom a bolti joghurtot. A következő készítésnél már használható a saját joghurt is!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »