Fűszerolaj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 l étolajhoz
- 5-7 gerezd fokhagyma (nagyságtól függően)
- 1 tk színesbors
- 1 tk koriander
- 1 tk borókabogyó
- 3 babérlevél
Elkészítése:
Egy steril és szigorúan száraz üvegbe beleszórjuk az összes hozzávalót és felöntjük az étolajjal, majd légmentesen lezárjuk.
2-3 héten át 1 max 2 naponta megfordítjuk, megmozgatjuk így az érlelési folyamat alatt könnyedén átveszi az olaj a fűszerek és a fokhagyma illóanyagát!
Sültekhez, pecsenyékhez kiváló ízt ad! Aki szereti a magyaros fűszeres ételeket, ne hagyja ki!
Tipp:
Általában 2 üveggel szoktam készíteni, egyiket ajándéknak szánom mert igazi gasztro kuriózum és nagyon tud örülni az ünnepelt! :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »