Fűszerolaj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1/2 l étolajhoz
  • 5-7 gerezd fokhagyma (nagyságtól függően)
  • 1 tk színesbors
  • 1 tk koriander
  • 1 tk borókabogyó
  • 3 babérlevél

Elkészítése:

Egy steril és szigorúan száraz üvegbe beleszórjuk az összes hozzávalót és felöntjük az étolajjal, majd légmentesen lezárjuk.

2-3 héten át 1 max 2 naponta megfordítjuk, megmozgatjuk így az érlelési folyamat alatt könnyedén átveszi az olaj a fűszerek és a fokhagyma illóanyagát!

Sültekhez, pecsenyékhez kiváló ízt ad! Aki szereti a magyaros fűszeres ételeket, ne hagyja ki!

Tipp:

Általában 2 üveggel szoktam készíteni, egyiket ajándéknak szánom mert igazi gasztro kuriózum és nagyon tud örülni az ünnepelt! :)