Birsalma szósz recept
Hozzávalók:
- 1 kg birsalma
- 2,5 dl tejföl
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 10 dkg liszt
- cukor
- só
- vaj
- szegfűszeg
- vaníliás cukor
Elkészítés:
Meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk a birsalmát. Feltesszük főni, annyi cukros vízben amennyi ellepi. Amikor megfő egy picit sózzuk, majd a tojás sárgáját kikeverjük a liszttel és a tejföllel. A birsalmát kivesszük a főzővízből, majd összeturmixoljuk a tejfölös keverékkel és állandó keverés mellet visszaöntjük a főzőlébe. Szegfűszeggel és vaníliás cukorral ízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

