Birsalma szósz recept

Hozzávalók:
- 1 kg birsalma
- 2,5 dl tejföl
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg liszt
- cukor
- só
- vaj
- szegfűszeg
- vaníliás cukor
Elkészítés:
Meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk a birsalmát. Feltesszük főni, annyi cukros vízben amennyi ellepi. Amikor megfő egy picit sózzuk, majd a tojás sárgáját kikeverjük a liszttel és a tejföllel. A birsalmát kivesszük a főzővízből, majd összeturmixoljuk a tejfölös keverékkel és állandó keverés mellet visszaöntjük a főzőlébe. Szegfűszeggel és vaníliás cukorral ízesítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »