Szilvalekvár a sütőből recept

Hozzávalók:
- 5000 g szilva
- 100 ml ecet
Elkészítése:
A szilvákat kimagozzuk, megmossuk és lecsepegtetjük. Az ecetet megfelezzük, majd 2 darab mély tepsibe öntjük. Az ecettel körbemossuk a tepsi belső oldalait, és a fennmaradó ecetet a tepsi aljában hagyjuk.
A szilvát egyenletesen elosztjuk a tepsikben, majd forró sütőben 200 fokon 1 óra hosszat sütjük. Egy óra elteltével levesszük a fokot 150 fokra, és további 4 órán át sütjük, amíg a szilva teljesen megpuhul. Akkor jó, ha a fakanálról már nem csúszik le.
Egy tiszta edénybe öntjük a lekvárt, és összeforraljuk. Tiszta, sterilizált, száraz üvegekbe rakjuk, és hagyjuk hogy szobahőmérsékleten megbőrösödjön a lekvár teteje, és csak ezután zárjuk le.
Tipp:
https://www.youtube.com/watch?v=Bi2T4Zd5S-g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »