Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvalekvár a sütőből recept

Szilvalekvár a sütőből
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
300 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5000 g szilva
    • 100 ml ecet

    Elkészítése:

    A szilvákat kimagozzuk, megmossuk és lecsepegtetjük. Az ecetet megfelezzük, majd 2 darab mély tepsibe öntjük. Az ecettel körbemossuk a tepsi belső oldalait, és a fennmaradó ecetet a tepsi aljában hagyjuk.

    A szilvát egyenletesen elosztjuk a tepsikben, majd forró sütőben 200 fokon 1 óra hosszat sütjük. Egy óra elteltével levesszük a fokot 150 fokra, és további 4 órán át sütjük, amíg a szilva teljesen megpuhul. Akkor jó, ha a fakanálról már nem csúszik le.

    Egy tiszta edénybe öntjük a lekvárt, és összeforraljuk. Tiszta, sterilizált, száraz üvegekbe rakjuk, és hagyjuk hogy szobahőmérsékleten megbőrösödjön a lekvár teteje, és csak ezután zárjuk le.

    Tipp:

    https://www.youtube.com/watch?v=Bi2T4Zd5S-g

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá