Hozzávalók:
Elkészítése:
A szilvákat kimagozzuk, megmossuk és lecsepegtetjük. Az ecetet megfelezzük, majd 2 darab mély tepsibe öntjük. Az ecettel körbemossuk a tepsi belső oldalait, és a fennmaradó ecetet a tepsi aljában hagyjuk.
A szilvát egyenletesen elosztjuk a tepsikben, majd forró sütőben 200 fokon 1 óra hosszat sütjük. Egy óra elteltével levesszük a fokot 150 fokra, és további 4 órán át sütjük, amíg a szilva teljesen megpuhul. Akkor jó, ha a fakanálról már nem csúszik le.
Egy tiszta edénybe öntjük a lekvárt, és összeforraljuk. Tiszta, sterilizált, száraz üvegekbe rakjuk, és hagyjuk hogy szobahőmérsékleten megbőrösödjön a lekvár teteje, és csak ezután zárjuk le.
https://www.youtube.com/watch?v=Bi2T4Zd5S-g