Szilvakompót recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 liter víz
- 10 dkg cukor
- néhány szem szegfűszeg
- darabka fahéj
- 1 db citrom héja és leve
- 50 dkg szilva
Elkészítése:
A vizet a cukorral, a fűszerekkel és egy darabka citromhéjjal felforralunk.
A megmosott, kimagozott, elfelezett szilvaszemeket beledobjuk és 2-3 percig főzzük. A tűzről levéve, lefedve hagyjuk kihűlni, ezalatt megpuhul.
A citromlével csak ezután ízesítjük kellemesen pikánsra.
Liszttel, habtejszínnel sűrítve finom gyümölcsleves is készíthető belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »