Sütőtök lekvár recept

Hozzávalók:
- 1 kg kanadai sütőtök
- 20 dkg cukor
- 1 citromból nyert citromlé
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kk fahéj (el is hagyható)
- 1 csomag dzsemfix
Elkészítése:
A tök héját megmossuk, de nem hámozzuk meg. Félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk, és feldaraboljuk.
A tök darabokat tepsire pakoljuk, és 35-40 perc alatt 180 fokon megsütjük.
A héjáról válasszuk le a tök húsát, és tegyük egy zománcos lábasba. Adjuk hozzá a cukrot, a citromot, a vaníliás cukrot, a dzsemfixet és a fahéjat. Kezdjük el melegíteni. Mivel a tök húsa puha, csupán forrástól számított 2-3 perc múlva a lekvárunk elkészül.
Alaposan tisztított, csírátlanított üvegekbe (én 4-5 percre mikróba szoktam tenni) öntjük a lekvárt. Lezárjuk, szoba hőmérsékleten hűtjük ki. A kamra polcra tesszük, és felbontás után csak hűtőben tároljuk a maradékot.
Tipp:
Aki édesebben szereti, akár 30 dkg cukrot is tehet a lekvárhoz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »