Sütőtök lekvár

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg kanadai sütőtök
  • 20 dkg cukor
  • 1 citromból nyert citromlé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kk fahéj (el is hagyható)
  • 1 csomag dzsemfix

Elkészítése:

A tök héját megmossuk, de nem hámozzuk meg. Félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk, és feldaraboljuk.

A tök darabokat tepsire pakoljuk, és 35-40 perc alatt 180 fokon megsütjük.

A héjáról válasszuk le a tök húsát, és tegyük egy zománcos lábasba. Adjuk hozzá a cukrot, a citromot, a vaníliás cukrot, a dzsemfixet és a fahéjat. Kezdjük el melegíteni. Mivel a tök húsa puha, csupán forrástól számított 2-3 perc múlva a lekvárunk elkészül.

Alaposan tisztított, csírátlanított üvegekbe (én 4-5 percre mikróba szoktam tenni) öntjük a lekvárt. Lezárjuk, szoba hőmérsékleten hűtjük ki. A kamra polcra tesszük, és felbontás után csak hűtőben tároljuk a maradékot.

Tipp:

Aki édesebben szereti, akár 30 dkg cukrot is tehet a lekvárhoz.