Hozzávalók:
Elkészítése:
A tök héját megmossuk, de nem hámozzuk meg. Félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk, és feldaraboljuk.
A tök darabokat tepsire pakoljuk, és 35-40 perc alatt 180 fokon megsütjük.
A héjáról válasszuk le a tök húsát, és tegyük egy zománcos lábasba. Adjuk hozzá a cukrot, a citromot, a vaníliás cukrot, a dzsemfixet és a fahéjat. Kezdjük el melegíteni. Mivel a tök húsa puha, csupán forrástól számított 2-3 perc múlva a lekvárunk elkészül.
Alaposan tisztított, csírátlanított üvegekbe (én 4-5 percre mikróba szoktam tenni) öntjük a lekvárt. Lezárjuk, szoba hőmérsékleten hűtjük ki. A kamra polcra tesszük, és felbontás után csak hűtőben tároljuk a maradékot.
Aki édesebben szereti, akár 30 dkg cukrot is tehet a lekvárhoz.