Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kovászos uborka recept

Kovászos uborka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kg uborka
    • 2 csokor kapor
    • 1 szelet kenyér
    • 2-3 gerezd fokhagyma

    Elkészítés:

    Az uborkát megmossuk, két végét levágjuk, és megkóstoljuk, hogy nem keserű-e.

    Ha keserű, még egy darabot vágjunk le róla.

    Az uborkát háromliteres üvegbe rakjuk, és a megtisztított fokhagymagerezdeket beledobjuk.

    Az üveg aljára és tetejére egy csokor kaprot, a tetejére még egy szelet kenyeret teszünk.

    Vizet forralunk, literenként evőkanálnyi sóval ízesítve, a forró vizet az uborkára öntjük, és kistányérral letakarjuk.

    Napon vagy meleg helyen addig érleljük, amíg az uborka színe vad zöldből sárgássá nem változott, majd az uborkát a léből kiszedve, egy másik üvegbe rakjuk, és a levét átszűrve öntjük rá.

    Hűtő- szekrényben akár 1-2 hétig is frissen tartható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá