Kovászos uborka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 kg uborka
  • 2 csokor kapor
  • 1 szelet kenyér
  • 2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Az uborkát megmossuk, két végét levágjuk, és megkóstoljuk, hogy nem keserű-e.

Ha keserű, még egy darabot vágjunk le róla.

Az uborkát háromliteres üvegbe rakjuk, és a megtisztított fokhagymagerezdeket beledobjuk.

Az üveg aljára és tetejére egy csokor kaprot, a tetejére még egy szelet kenyeret teszünk.

Vizet forralunk, literenként evőkanálnyi sóval ízesítve, a forró vizet az uborkára öntjük, és kistányérral letakarjuk.

Napon vagy meleg helyen addig érleljük, amíg az uborka színe vad zöldből sárgássá nem változott, majd az uborkát a léből kiszedve, egy másik üvegbe rakjuk, és a levét átszűrve öntjük rá.

Hűtő- szekrényben akár 1-2 hétig is frissen tartható.