Sárgadinnye-alma lekvár recept

Hozzávalók:
- 1 kg sárgadinnye
- 1 kg alma
- 1 citromból nyert citromlé
- 0,5 kg befőzőcukor
Elkészítése:
A dinnye belsejét egy tálba kikaparjuk.
Az almát meghámozzuk, kis kockára feldaraboljuk.
Botmixerrel külön-külön összepréseljük. Feltesszük egyben főni, hozzáadjuk a citromlevet.
Fél óráig főzzük, majd hozzáadjuk a befőzőcukrot, és addig főzzük, amíg nem kezd bőrösödni a teteje.
Tisztára mosott üvegekbe merítjük, és lefedjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »