Sárgadinnye-alma lekvár recept
Hozzávalók:
- 1 kg sárgadinnye
- 1 kg alma
- 1 citromból nyert citromlé
- 0,5 kg befőzőcukor
Elkészítése:
A dinnye belsejét egy tálba kikaparjuk.
Az almát meghámozzuk, kis kockára feldaraboljuk.
Botmixerrel külön-külön összepréseljük. Feltesszük egyben főni, hozzáadjuk a citromlevet.
Fél óráig főzzük, majd hozzáadjuk a befőzőcukrot, és addig főzzük, amíg nem kezd bőrösödni a teteje.
Tisztára mosott üvegekbe merítjük, és lefedjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

