Sárgabarack lekvár recept

Hozzávalók:
- 5,2 kg sárgabarack tisztítva, magozva
- 1,4 kg befőzőcukor sztíviával
Elkészítése:
A megmosott sárgabarackokat szűrőkanállal 1-2 percre forró (de nem forrásban lévő) vízbe engedjük, majd hideg vízbe szedjük, ezáltal gyorsan le is hűl. A vízből kiemelve lecsepegtetjük, a héját így már könnyedén lehúzzuk, majd magját eltávolítjuk.
Egy nagy fazékba öntjük a barackokat, rászórjuk a befőzőcukrot, és elkezdjük folyamatos keveréssel nagy lángon főzni. Mikor már kicsit puhult, botmixerrel összeaprítjuk, pürésítjük. Amint a megfelelő sűrűséget elérte, a forró lekvárt az előre elkészített üvegekbe merjük. A teli töltött üvegeket lezárás után fejre állítjuk kb. 15 percre.
Tipp:
Kezdő háziasszonyok is bátran bevállalhatják, az előkészület tovább tart, mint a tényleges lekvár főzés.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »