Sárgabarack lekvár recept
Hozzávalók:
- 5,2 kg sárgabarack tisztítva, magozva
- 1,4 kg befőzőcukor sztíviával
Elkészítése:
A megmosott sárgabarackokat szűrőkanállal 1-2 percre forró (de nem forrásban lévő) vízbe engedjük, majd hideg vízbe szedjük, ezáltal gyorsan le is hűl. A vízből kiemelve lecsepegtetjük, a héját így már könnyedén lehúzzuk, majd magját eltávolítjuk.
Egy nagy fazékba öntjük a barackokat, rászórjuk a befőzőcukrot, és elkezdjük folyamatos keveréssel nagy lángon főzni. Mikor már kicsit puhult, botmixerrel összeaprítjuk, pürésítjük. Amint a megfelelő sűrűséget elérte, a forró lekvárt az előre elkészített üvegekbe merjük. A teli töltött üvegeket lezárás után fejre állítjuk kb. 15 percre.
Tipp:
Kezdő háziasszonyok is bátran bevállalhatják, az előkészület tovább tart, mint a tényleges lekvár főzés.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


