Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgabarack lekvár recept

Sárgabarack lekvár
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 5,2 kg sárgabarack tisztítva, magozva
    • 1,4 kg befőzőcukor sztíviával

    Elkészítése:

    A megmosott sárgabarackokat szűrőkanállal 1-2 percre forró (de nem forrásban lévő) vízbe engedjük, majd hideg vízbe szedjük, ezáltal gyorsan le is hűl. A vízből kiemelve lecsepegtetjük, a héját így már könnyedén lehúzzuk, majd magját eltávolítjuk.

    Egy nagy fazékba öntjük a barackokat, rászórjuk a befőzőcukrot, és elkezdjük folyamatos keveréssel nagy lángon főzni. Mikor már kicsit puhult, botmixerrel összeaprítjuk, pürésítjük. Amint a megfelelő sűrűséget elérte, a forró lekvárt az előre elkészített üvegekbe merjük. A teli töltött üvegeket lezárás után fejre állítjuk kb. 15 percre.

    Tipp:

    Kezdő háziasszonyok is bátran bevállalhatják, az előkészület tovább tart, mint a tényleges lekvár főzés.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá