Hozzávalók:
Elkészítése:
A megmosott sárgabarackokat szűrőkanállal 1-2 percre forró (de nem forrásban lévő) vízbe engedjük, majd hideg vízbe szedjük, ezáltal gyorsan le is hűl. A vízből kiemelve lecsepegtetjük, a héját így már könnyedén lehúzzuk, majd magját eltávolítjuk.
Egy nagy fazékba öntjük a barackokat, rászórjuk a befőzőcukrot, és elkezdjük folyamatos keveréssel nagy lángon főzni. Mikor már kicsit puhult, botmixerrel összeaprítjuk, pürésítjük. Amint a megfelelő sűrűséget elérte, a forró lekvárt az előre elkészített üvegekbe merjük. A teli töltött üvegeket lezárás után fejre állítjuk kb. 15 percre.
Kezdő háziasszonyok is bátran bevállalhatják, az előkészület tovább tart, mint a tényleges lekvár főzés.