Sárgabarack lekvár recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 kg sárgabarack
- 80 dkg befőzőcukor
- 2 csomag dzsemfix
Elkészítése:
A barackot megmossuk, kimagozzuk és ledaráljuk (én paradicsomdarálón daráltam le, így a héja nem került bele a pépbe).
Nagyobb edényben, takarék lángon folyamatos kevergetés mellett jó sűrűre főzzük (kb 2 óra).
Az utolsó fél órában hozzáadjuk a dzsemfixszel elkevert cukrot és tovább keverjük.
Az üvegeket kimossuk, a lekvárt belemerítjük, a tetejükre teszünk egy csipet nátrium-benzoátot és szorosan lezárjuk az üvegeket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »