Sárgabarack lekvár recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 kg sárgabarack
- 80 dkg befőzőcukor
- 2 csomag dzsemfix
Elkészítése:
A barackot megmossuk, kimagozzuk és ledaráljuk (én paradicsomdarálón daráltam le, így a héja nem került bele a pépbe).
Nagyobb edényben, takarék lángon folyamatos kevergetés mellett jó sűrűre főzzük (kb 2 óra).
Az utolsó fél órában hozzáadjuk a dzsemfixszel elkevert cukrot és tovább keverjük.
Az üvegeket kimossuk, a lekvárt belemerítjük, a tetejükre teszünk egy csipet nátrium-benzoátot és szorosan lezárjuk az üvegeket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »