Sárgabarack lekvár recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 kg sárgabarack
- 80 dkg befőzőcukor
- 2 csomag dzsemfix
Elkészítése:
A barackot megmossuk, kimagozzuk és ledaráljuk (én paradicsomdarálón daráltam le, így a héja nem került bele a pépbe).
Nagyobb edényben, takarék lángon folyamatos kevergetés mellett jó sűrűre főzzük (kb 2 óra).
Az utolsó fél órában hozzáadjuk a dzsemfixszel elkevert cukrot és tovább keverjük.
Az üvegeket kimossuk, a lekvárt belemerítjük, a tetejükre teszünk egy csipet nátrium-benzoátot és szorosan lezárjuk az üvegeket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »