Paradicsomlé télire recept

Hozzávalók:
- 20 kg paradicsom
- só
- bors
- cukor ízlés szerint
- nátrium-benzoát
Elkészítése:
A paradicsomot megmossuk, és adagonként forrásban lévő vízbe rakjuk.
Szűrőkanállal papírtörlőre szedjük, hogy a vizet leitassuk róla. Botmixer segítségével felaprítjuk, és paradicsom passzírozóval átpasszírozzuk. Addig forraljuk, míg elforrja a habját, és kellemesen sűrűsödik. Ekkor ízesítjük őrölt borssal, sóval és egy kevés cukorral.
Lezárjuk a tűzet alatta, és hozzáadjuk a nátrium-benzoátot. Üvegekbe töltjük, lezárjuk, és pár percre fejtetőre állítjuk az üvegeket. Nem rakjuk dunsztba.
Tipp:
Csak annyi cukrot adunk hozzá, hogy a kellemes pikánsság megmaradjon
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »