Paradicsomlé télire recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 20 kg paradicsom
- só
- bors
- cukor ízlés szerint
- nátrium-benzoát
Elkészítése:
A paradicsomot megmossuk, és adagonként forrásban lévő vízbe rakjuk.
Szűrőkanállal papírtörlőre szedjük, hogy a vizet leitassuk róla. Botmixer segítségével felaprítjuk, és paradicsom passzírozóval átpasszírozzuk. Addig forraljuk, míg elforrja a habját, és kellemesen sűrűsödik. Ekkor ízesítjük őrölt borssal, sóval és egy kevés cukorral.
Lezárjuk a tűzet alatta, és hozzáadjuk a nátrium-benzoátot. Üvegekbe töltjük, lezárjuk, és pár percre fejtetőre állítjuk az üvegeket. Nem rakjuk dunsztba.
Tipp:
Csak annyi cukrot adunk hozzá, hogy a kellemes pikánsság megmaradjon
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.