Natúr paradicsomlé recept

Hozzávalók:
- 3 kg paradicsom (feldolgozás előtt mért súly)
- késhegynyi Na-benzoát
Elkészítése:
A paradicsomokat több léből alaposan átmossuk és a hibás és zöld részeket eltávolítjuk. Nagyobb darabokra vágjuk.
Egy fazékba tesszük és kavargatva kb fél óráig főzzük, így könnyebben leválik majd a héja. Még melegen paradicsompasszírozón átnyomjuk.
A levet visszatesszük főni. A főzési idő attól függ, hogy milyen sűrűségű paradicsomlevet szeretnénk kapni. Én most közepes lángon, néha-néha megkavarva 1 órát főztem.
Elzárjuk a lángot és belekeverjük a tartósítószert.
Előre kimosott, lecsöpögtetett üvegekbe töltjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
10 kis üvegnyi lé lett ebből a mennyiségű paradicsomból.
Tipp:
Nem teszek bele sem sót, sem egyéb fűszert, mert az ételek elkészítésekor úgyis a család szája íze szerint fűszerezek.
A felhasználása nagyon sokrétű, készülhet belőle paradicsomleves, pizzára szósz, bolognai spagetti, pizzás csiga, paradicsomszósz, töltött káposzta, és sorolhatnám még.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »