Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Natúr paradicsomlé recept

Natúr paradicsomlé
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 kg paradicsom (feldolgozás előtt mért súly)
    • késhegynyi Na-benzoát

    Elkészítése:

    A paradicsomokat több léből alaposan átmossuk és a hibás és zöld részeket eltávolítjuk. Nagyobb darabokra vágjuk.

    Egy fazékba tesszük és kavargatva kb fél óráig főzzük, így könnyebben leválik majd a héja. Még melegen paradicsompasszírozón átnyomjuk.

    A levet visszatesszük főni. A főzési idő attól függ, hogy milyen sűrűségű paradicsomlevet szeretnénk kapni. Én most közepes lángon, néha-néha megkavarva 1 órát főztem.

    Elzárjuk a lángot és belekeverjük a tartósítószert.

    Előre kimosott, lecsöpögtetett üvegekbe töltjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

    10 kis üvegnyi lé lett ebből a mennyiségű paradicsomból.

    Tipp:

    Nem teszek bele sem sót, sem egyéb fűszert, mert az ételek elkészítésekor úgyis a család szája íze szerint fűszerezek.

    A felhasználása nagyon sokrétű, készülhet belőle paradicsomleves, pizzára szósz, bolognai spagetti, pizzás csiga, paradicsomszósz, töltött káposzta, és sorolhatnám még.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá