Natúr paradicsomlé

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 kg paradicsom (feldolgozás előtt mért súly)
  • késhegynyi Na-benzoát

Elkészítése:

A paradicsomokat több léből alaposan átmossuk és a hibás és zöld részeket eltávolítjuk. Nagyobb darabokra vágjuk.

Egy fazékba tesszük és kavargatva kb fél óráig főzzük, így könnyebben leválik majd a héja. Még melegen paradicsompasszírozón átnyomjuk.

A levet visszatesszük főni. A főzési idő attól függ, hogy milyen sűrűségű paradicsomlevet szeretnénk kapni. Én most közepes lángon, néha-néha megkavarva 1 órát főztem.

Elzárjuk a lángot és belekeverjük a tartósítószert.

Előre kimosott, lecsöpögtetett üvegekbe töltjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

10 kis üvegnyi lé lett ebből a mennyiségű paradicsomból.

Tipp:

Nem teszek bele sem sót, sem egyéb fűszert, mert az ételek elkészítésekor úgyis a család szája íze szerint fűszerezek.

A felhasználása nagyon sokrétű, készülhet belőle paradicsomleves, pizzára szósz, bolognai spagetti, pizzás csiga, paradicsomszósz, töltött káposzta, és sorolhatnám még.