Narancsdzsem recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 kg tisztított (Görög – mag nélküli) narancs
- 4 db citrom leve
- 4 cs zseléfix 2:1
- 2 kg kristálycukor
- 15 szem szegfűbors (elhagyható)
Elkészítése:
A narancsokat lehéjazzuk és ha lehet,- egy nagyon éles késsel az összes fehér részétől megszabadítjuk, így egyáltalán nem lesz kesernyés.
Húsdarálón ledaráljuk (vagy robotgéppel mixeljük) és hozzáadjuk a 4 citrom kifacsart levét (ízlés szerint szegfűszeggel, szegfűborssal esetleg fahéjjal ízesíthetjük), majd egy edényben a zseléfixen írt elkészítés szerint járunk el.
Mielőtt az üvegekbe töltöttem volna a lekvárt, gondosan kiszedegettem a szegfűborsot épp csak egy halvány ízt adott neki, de mi így szeretjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »