Narancsdzsem recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 kg tisztított (Görög – mag nélküli) narancs
- 4 db citrom leve
- 4 cs zseléfix 2:1
- 2 kg kristálycukor
- 15 szem szegfűbors (elhagyható)
Elkészítése:
A narancsokat lehéjazzuk és ha lehet,- egy nagyon éles késsel az összes fehér részétől megszabadítjuk, így egyáltalán nem lesz kesernyés.
Húsdarálón ledaráljuk (vagy robotgéppel mixeljük) és hozzáadjuk a 4 citrom kifacsart levét (ízlés szerint szegfűszeggel, szegfűborssal esetleg fahéjjal ízesíthetjük), majd egy edényben a zseléfixen írt elkészítés szerint járunk el.
Mielőtt az üvegekbe töltöttem volna a lekvárt, gondosan kiszedegettem a szegfűborsot épp csak egy halvány ízt adott neki, de mi így szeretjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »