Málnalekvár recept
Hozzávalók:
- 2 kg málna
- 1 kg cukor
- kevés nátrium benzoát
Elkészítése:
A málnát folyóvízben jól megmossuk. Rozsdamentes edényben kb 1 órán át főzzük, kevergetjük, nehogy leégjen. Szitán áttörjük, hogy ne legyenek benne magok. A megmaradt gyümölcsvelőt tiszta edényben újra feltesszük főni és belekeverjük a cukrot. Nem muszáj mind az 1 kg-ot felhasználni, ízlés szerint történhet a cukrozás. Kb 10 percig főzzük, folyamatosan kevergetjük. Üvegekbe töltjük, megszórjuk kevés nátrium benzoáttal, légmentesen lezárjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »

