Mag nélküli eper lekvár recept
Hozzávalók:
- 3 kg eper
- 50 dkg befőzőcukor 3:1-ben
- 1/2 kg kristálycukor
- 1 cs dzsemfix
- 3 dl víz
Elkészítése:
Megmossuk az epret, majd feltesszük főni. A kezünkkel összenyomkodjuk, majd ráöntjük a vizet. Forrási főzzük, majd egy ruhán keresztül lecsöpögtetjük a levét. Visszatesszük a tűzre, addig amíg fel nem forr. Beletesszük a befőzőcukrot és a kristálycukrot, majd hozzáadjuk a dzsemfix-et és fél órán át főzzük.
Tisztára mosott üvegedényekbe merjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

